Süheyla Kaplan 

Türkiye'de 400 bin tirajı yakalayan Sözcü gazetesinin ilk hedefinin Avrupa'da kısa süre içinde en az 40 bin tirajı yakalamak olduğu açıklandı.

 Bilindiği gibi bir süre önce yaklaşık 50 yıldan beri Almanya'da günlük olarak çıkan Hürriyet gazetesi, ilk önce Frankfurt'taki yazı işleri kadrosunun işine son vermişti.Daha sonra da Almanya'nın çeşitli eyaletlerinde görev yapan kadrolu ve serbest çalışan muhabirlerin işine son vermiş ve Hürriyet gazetesi redaksiyon bürolarını kapatmıştı.

 Doğan Medya'nın her ne kadar bu çıkışta gazetenin küçülmesi, özellikle Avrupa'da azalan ilan alımı gerekçe gösterilse de, Hürriyet'in  Frankfurt'taki merkezinde görev yapan yazı işlerinin basın sektöründe sendikalaşmaya gitmesi istanbul tarafından hoş karşılanmamıştı.

 Hürriyet gazetesinde ciddi oranda tirajın azalması, Sabah, Türkiye gazetesinin „yandaş“ medya olması vesilesiyle Avrupa'da muhalif basının olmasını zorunlu kılmıştı. Sözcü gazetesinin artan bu talep ve ihtiyaçtan dolayı, Avrupa'da satışa çıkacağı belirtiliyor.

 Kısa süre içinde Almanya'daki gelişmeleri Türkiye'deki kamuoyuna yansıtan ve AKP'nin hedefi haline gelen Sözcü gazetesinin, Almanya Temsilcisi Ali Gülen'e çalışmalarında başarılar diliyoruz.

 Ali Gülen, tecrübeli ve keskin yazıları ile araştırmacı gazeteciliği ve haberi anında koklayan bir gazeteci olarak tanınıyor.