Mehmet Çek’in neden tutuklandığına dair herhangi bir bilgi paylaşılmazken, Çek’e ait bilgisayar, telefon ve birçok dokümana el konulduğu ve Çek’in kısa sürede savcılığa çıkarılacağı ifade ediliyor.

Hafızalara Can Dündar’ı İsviçre de protesto ederken kazınan ve bir dönem sol çevrelerde yer aldığı ileri sürülen Mehmet Çek AKP’ye yakınlığı ile biliniyor.

Çek’in gözaltına alınma sebebine ilişkin henüz bir bilgi paylaşılmadı. Ancak Çek’in gözaltına alınma nedeninin, “İsviçre’den aktardığı haberler ve Hükümet’e yakın çevrelerle olan ilişkileri dahilinde, Türkiye adına ajanlık faaliyetlerinde bulunması“ olduğu iddia ediliyor.

Sabah gazetesinden konuyla ilgili herhangi bir açıklama gelmezken, gözaltıdan sonra AKP Milletvekili Mustafa Yeneroğlu’nun devreye girdiği ve gelişmeleri yakından takip ettiği belirtiliyor.

Türkiye’nin İsviçre’deki ajanlık faaliyetleri daha önce de İsviçre basınında geniş yer bulmuş, Bern Büyükelçilik dahilinde görev yapan Basın Müşaviri ile ile Büyükelçilik Sekreteri hakkında bu kapsamda yakalama kararı çıkarılmıştı.

Bir zamanlar sol çevrelerde yer aldığı aktarılan Mehmet Çek'in son iki gündür yaptığı sosyal medya paylaşımlarında, Ahmet Hakan'ın Ekrem İmamoğlu ile röportajı ile 'Mustafa Kemal Burkay'dan Fetullah" Kemal Burkay'a bir "ihanet" öyküsü' başlıklı uzun bir yorumu dikkat çekiyor.

İŞTE MEHMET ÇEK'İN İMAMOĞLU RÖPORTAJINI DEĞERLENDİRMESİ