Rusya’da yayın yapan Kanal 1 televizyonunun canlı yayını sırasında 'savaşa hayır' yazılı pankart açıldı.

Kanal 1 televizyon kanalında haber bülteni yayınlandığı sırada bir kişi, sunucu Ekaterina Andreeva’ın arkasına geçerek "savaşa hayır" yazılı pankart açtı. Pankartta, "Savaşı durdurun. Propagandaya inanmayın. Size burada yalan söylüyorlar" ifadelerine yer verildi.

Pankartın açılmasının ardından canlı yayın yarıda kesilerek, başka görüntüler verildi.

Pankart açan Kanal 1 Editörü Marina Ovsyannikova sosyal medya hesabı üzerinden yatığı açıklamada, Ukrayna’da yaşananların bir suç olduğunu ve Rusya'nın saldırgan bir ülke olduğunu ifade etti. 

Babasının da Ukraynalı olduğunu söyleyen Ovsyannikova, Rusya halkına savaşı protesto etmeleri çağrısında bulunarak, "Hiçbir şeyden korkmayın, hepimizi hapse atamazlar" ifadelerini kullandı.

Kimliği ortaya çıktıktan sonra Facebook sayfasında Ukrayna, Rusya ve başka ülkelerden çok sayıda kişi Marina Ovsyannikova'ya destek mesajları paylaştı.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy de "gerçeği söylediği" için Ovsyannikova'ya övgülü sözler söyledi.

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov ise "holiganlık" olarak nitelediği eyleme tepki gösterdi.

GÖZALTINA ALINDI

Canlı yayın sırasında pankart açan Kanal 1 Editörü Marina Ovsyannikova'nın gözaltına alındığı bildirildi.

Bağımsız haber organı Novaya Gazeta, Marina Ovsyannikova'ya yönelik suçlamanın 10 gün hapis cezası öngördüğünü aktarıdı.

Financial Times: "Masasında hem Kuran hem de Nutuk var” Financial Times: "Masasında hem Kuran hem de Nutuk var”

Pankartı açan Marina Ovsyannikova’nın 15 yıla kadar hapis cezası öngören, "Rus silahlı kuvvetleri ile ilgili yalan bilgi yaymak" başlıklı yasa kapsamında suçlanmayacağını gösterdiği belirtildi.