Devrimci Cephe Dergisi adına basına yapılan "Özgür Gündem Susturulamaz" başlıklı yazılı açıklamada, "Daha önceleri çalışanları tutuklanan, katledilen, binaları bombalanan, toplatılan, her türlü baskıya maruz kalan Özgür Gündem şimdi olağan üstü hal maskesi altında tamamıyle kapatılmak, susturulmak, yok edilmek istenmektedir" denildi. 

İşte o açıklama:

Türkiye oligarşisi yaşadığı iç çelişki ve çatışmalarla birbirileriyle boğuşurken darbe karşı darbe OHAL uygulamasıyla gerçek yüzünü ortaya koyuyorlar. Bir yandan kendi içinde yaşadığı it dalaşını çözmeye, yeniden kendini şekillenmeye çalışırken asıl olarak olağan üstü hal adı altında asıl hedefi başta Kürt özgürlükçüleri, devrimciler olmak üzere ezilen, sömürülen, kendi sistemine muhalif güçleri sindirmek yok etmektir. Kürdistan`da savaş en üst boyutta sürerken tüm topluma karşı başlattığı saldırı kampanyası, gözaltında yoğun işkenceler, zindandaki tutsaklara yönelik yeni saldırı konseptini de beraberinde getirmiştir.

OHAL ilanı ile birlikte FETÖ terör örgütüne karşı mücadele adı altında bugüne kadar gerek bu faşist sisteme gerekse FETÖ`cü anlayışa karşı ömürleri mücadele ile geçmiş muhalifleri, kamu çalışanları vb işten atmakta, gözaltına almakta, tutuklamakta.

Çıktığı günden beri sürekli saldırı, baskı altında olan Özgür Gündem gazetesi susturulmak istenmekte. Daha önceleri çalışanları tutuklanan, katledilen, binaları bombalanan, toplatılan, her türlü baskıya maruz kalan Özgür Gündem şimdi olağan üstü hal maskesi altında tamamıyle kapatılmak, susturulmak, yok edilmek istenmektedir. 7 Haziran 2015 seçimleri öncesinde AKP-DAİŞ başta Kürt halkı olmak üzere tüm topluma açtığı savaşla birlikte Özgür Gündemi de susturmak, yok etmek istedi. Ancak dayanışma nöbetleri, Özgür Gündem emekçilerinin kararlı tutum ve direnişleri karşısında bir türlü Özgür Gündemi susturmayı başaramadı. AKP-DAİŞ iktidarı bugün OHAL ile birlikte bu hedefini gerçekleştirme çabasında.

Haklarımıza karşı açılan bu topyekûn savaşa karşı dün olduğu gibi bugün de birlik olmak, direnmek, bu teslim alma, sindirme, saldırı dalgasını geri püskürtmek haklarımızın özgür, demokratik birlikte yaşamını inşa etmek icin Özgür Gündem'e sahip çıkmak asıl olarak kendi özgürlüğümüze, geleceğimize sahip çıkmaktır.

Hiç bir baskı, tehdit haklı mücadelemizi yok etmedi yok edemeyecektir. Özgür Gündem, özgür basının sesidir, sesine sahip çık.

Devrimci Cephe Dergisi

16 Ağustos 2016