Diyarbakır'da dün sabah çeşitli basın kuruluşlarında çalışan en az 20 gazeteci ev ve iş yeri baskınlarıyla gözaltına alındı.

Gözaltına alınan gazeteciler arasında Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) Eş Başkanı Serdar Altan, JIN NEWS Müdürü Safiye Alagaş ve Mezopotamya Haber Ajansı editörü Aziz Oruç bulunuyor.

Doğan Haber Ajansı'nın (DHA) emniyet kaynaklarına dayandırdığı haberinde, operasyonun "Belçika ve İngiltere'den yayın yapan televizyon kanallarına program hazırladıkları, terör örgütü propagandası yaparak örgütün üst yönetiminin talimatlarını aktardıkları ve kentteki hava hareketliliğini örgüt üyelerine duyurmak amacıyla haber yaptıkları tespit edilen ajanslara yönelik" olduğu öne sürüldü.

Dicle Fırat Gazeteciler Derneği'nin (DFG) Eşbaşkanı Dicle Müftüoğlu, gazetecilerin gözaltına alınmaları ile ilgili yaptığı açıklamada "Bu gözaltıların asıl sebebinin Kürtlerin yaşadığı coğrafyada devlet tarafından yapılan hak ihlalleri, kötü muamele, hukuka aykırı davranış, işkence, gözaltı, tutuklama, göçertme ve savaş suçlarını ortaya çıkardığımız için olduğunu biliyoruz" dedi.

Öte yandan DİSK Basın-İş Genel Başkanı Faruk Eren ise önümüzdeki süreçte basına yönelik baskıların artacağı görüşünde. 

Gabriel Garcia Marquez'in edebiyat klasikleri listesinde hangi kitaplar var? Gabriel Garcia Marquez'in edebiyat klasikleri listesinde hangi kitaplar var?