‘Erdoğan Kürtleri nasıl yanlış okuyor’ başlıkla yazıda, ‘Erdoğan’ın Kürtlerle düşmanlığının müsebbibi büyük ölçüde kendisi’ ifadesine de yer verildi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ABD’ye Türkiye ile Suriye Kürtleri arasında seçim yapmasını söyleyecek kadar ileri gittiği savunulan yazıda, sorunun büyük kısmının Erdoğan’ın PKK ve Demokratik Birlik Partisi (PYD) arasındaki önemli farkları kabul etmemesi olduğu dile getirildi.

‘Türkiye Rusya’yla doğrudan çatışmaya sürükleniyor’

Türkiye’nin Kürtlere düşmanlığının ülkeyi Suriye’deki savaşın içine daha çok çektiği ve Ankara ile ABD arasındaki gerginliği tırmandırdığı vurgulanan yazıda “Kürtlerle anlaşmazlık Türkiye’yi Rusya’yla doğrudan çatışmaya sürükleme riskini taşıyor” dendi.

‘Türkiye, Kürtleri bombalamayı durdurmalı’

Erdoğan’ın Kürtlerle düşmanlığının müsebbibinin büyük ölçüde kendisi olduğu belirtilen yazıda şu ifadelere yer verildi:

Aslında Erdoğan, geçen yıl Kürtlere karşı düşmanlığa başlamadan önce Türkiye’de Kürt liderlerle yürüttüğü barış görüşmelerinde epey yol kat etmişti. Erdoğan’ın bu süreci yeniden canlandırmanın yollarını araması gerekiyor.

Suriye’deki Kürtler söz konusu olduğunda ise bombalamayı durdurmalı ve bunun yerine Suriye’de Kürtlerin nihayetinde özerk bölge edinmesi fikrini bir şekilde kabul ederek ABD’yle işbirliği yapmalı.

Erdoğan Irak’taki Kürtlerle çalışmanın bir yolunu bulmuştu. Suriyeli Kürtlerle savaşmak ve ABD’yle gerginliği artırmanın anlamı yok.