FDP'li Alexander Graf Lambsdorff' ise, "Merkel sanki Erdoğan önünde diz çökmek gibi bir tavır sergiliyor" dedi.

Haberin spot başlığında ise, dokunulmazlıkların kaldırılmasından sonra bir çok Alman siyasetçinin Erdoğan'ın otokrasiye yöneldiğini belirttiklerini yazdı.

YAKIN DOĞU UZMANI STEİNBACH  : MERKEL'İN ERDOĞAN'I UYARMASI GEREK

Yakın doğu uzmanı Udo Steinbach'ın görüşlerinin yer aldığı haberde, Steinbach, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Erdoğan'ı demokratik sistemdeki görev sınırları konusunda uyarması gerektiğini söyledi. Steinbach, "Söz konusu demokrasi kuralları olduğuna göre bunun da bir sınırı olmalı. Bayrak direğinde yukarıya doğru bir sınırı var. Avrupa Milletvekilleri, dokunulmazlığının kaldırılmasına ve demokrasinin askıya alınmasına ortak olamaz" dedi.

CDU'lu Dış Politikacı Norbert Röttgen'de, "Erdoğan, Türkiye'nin sistemini değiştirip kendi yöneteceği bir sistem oluşturmak istiyor. Maalesef bu gelişmeyle Türkiye'nin Avrupa değerlerinden uzaklaştığını gözlemlemekteyiz" ifadesini kullandı.

FDP'li Alexander Graf Lambsdorff'da "Merkel sanki Erdoğan önünde diz çökmek gibi bir tavır sergiliyor" dedi.

TÜRKİYE NİTELİKLİ SIĞINMACILARI AVRUPA'YA GÖNDERMİYOR 

Yazının devamında 2.sayfada ise, "Türkiye nitelikli Suriyelilerin dışarı gitmesine izin vermiyor" denilerek, hasta ve bilgisiz sığınmacıların Avrupa'ya gönderildiği yazıldı. Bu durumun da AB' milletvekillerinin kızgınlığına yol açtığı vurgulandı.