Rusya günlük çıkan Kommersant gazetesi, “Ne savaş, ne barış, Türkiye’ye yol vermeli” başlıklı manşetinde, “Ankara kiminle savaşıp kiminle dostluk kuracağına kendisi karar vermeli” yorumunu yaptı.

Yazıda, “Suriye hükümet güçlerinin saldırısı sonucu onlarca Türk askerinin İdlib’te ölmes, küresel bir çatışma tehdidi konusunda, ya da BM Genel Sekterei Borrelia’nın deyişiyle büyük bir uluslararası çatışma endişesi hakkında düşünmeye mecbur ediyor” denildi.

Türk Rus'ta yer alan habere göre Türkiye’nin NATO’yu kuzey Suriye üzerinde uçuşa yasak bölge ilanı konusunda acil istişarelere çağırdığı belirtilen yazıda, tam da bu sırada Rusya’nın Karadeniz filosundan iki fırkateynin, birçoğu Ankara’nın desteğini alan Suriyeli savaşçılara karşı mücadele eden Rus güçlerine destek için Akdeniz’e yönelmesine dikkat çekildi.

Yazıda, Rusya’nın “Türkiye ile savaşmayı planlamadığını” açıkladığı belirtilerek, “Bunun kanıtı, iki ülke devlet başkanının önümüzdeki hafta Moskova’da görüşme yapma kararı” dedi.

Kommersant, Erdoğan’ın Putin’i 5 Mart’ta davet etmesine rağmen Rus liderin bu davete uymadığını, sonuçta 5 ya da 6 Mart’ta Erdoğan’ın Moskova’ya geleceğini vurguladı.