OHAL kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile son olarak 20 televizyon kanalı ve radyonun kapatılmasına karar verilmişti. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu (BTK) kararıyla İMC TV, Hayatın Sesi, Özgür Radyo ve TV 10 gibi kanalların internet sitelerine de erişim engellenmişti. Dün İMC TV, Hayatın Sesi, Özgür Radyo binaları mühürlenmişti. 

KARARTMA SIRASI TV 10'DA!

Polis, dün gece TV 10'u mühürlemek üzere binaya geldiği sırada, Alevi dernek üyeleri, sanatçılar ve Alevi dedelerinin oturma eylemiyle karşılaştı. Alevi dedeleri kanallarını terk etmeyecekleri ifade ettiler.

TV10'a polis ve maliye ekipleri tarafından bugün ikinci baskın yapıldı. Baskının binayı mühürlemek amacıyla yapıldığı bildirildi. Sabah saatlerinde tekrar binaya gelen polis ekipleri ve iki TRT görevlisi, içeride sayım yapılarak kanalın malzemelerinin götüreleceğini söyledi. Bunun üzerine çalışanlar ve Alevi dernek yöneticilerin tepkisiyle karşılaştı. Reji odasına gelen polis ile eylemdekiler arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Binanın önüne çok sayıda çevik kuvvet konuşlandırıldı. 

"İKİNCİ KERBELA MI YAPMAK İSTİYORSUNUZ?"

Kanalı mühürlemek üzere binaya gelen polislere, tepki gösteren Alevi dernek yöneticileri "Dün mühürlemeyeceğinizi söylediniz. Darbecileri bırakıp, Muharrem ayında Alevilerin sesini kısıyorsunuz. Yeni bir Kerbela mı yapmaya çalışıyorsunuz" sözleriyle tepki gösterdi. TV 10 binasında kaptmaya karşı sürdürülen eylem devam ediyor.