Rapora göre Ericsson İsveç'in Borås och Kumla kentlerindeki en büyük üretim birimlerinin faaliyetleri de dahil ülkedeki üretime tümüyle son verecek. Bunun gerçekleşmesi durumunda İsveç'in 140 yıllık endüstri dönemi de son bulmuş olacak. Üretimin durdurulması ile birlikte 3 bin kişinin de bundan etkileneceği belirtiliyor. Ekonomi uzmanları son kararın Ericsson'un şimdiye kadar tasarruf programı çerçevesinde gerçekleştirmiş olacak en büyük çaplı plan olacağını belirtiyor.

YÖNETİM İÇERİSİNDEKİ İKTİDAR SAVAŞI MI?

Ericsson'un basına sızan tasarruf planı çerçevesindeki İsveç'teki üretimin durdurulma planı bazı çevrelerde Ericsson yönetimi içerisindeki iktidar savaşının bir sonucu olarak değerlendiriliyor.

Ericsson'da çalışan mühendislerin meslek örgütü Sveriges Ingenjörer'in tasarruf planı tartışmalarındaki baş görüşmecisi Per Norlander raporu "Bu sızıntının Network Product biriminden kaynaklandığı çok açık. Buradan şirket içinde bir çeşit 'gerilla faaliyeti' yürütülüyor. Bana göre burada, geçici Yönetim Kurulu Başkanı Jan Frykhammar'ın dahi bilmediği güçlerin varlığı söz konusu" biçiminde değerlendirdi.