Danimarka’nın Politiken Gazetesi “Skandal Erdoğan Yerel seçimde zafer elde etti” manşetiyle verdiği haberde “Erdoğan’a yönelik eleştiriler Türk halkına çakma gibi görünüyor. Yapılan sayımlar Erdoğan’ın AKP’sinin konforlu bir zafer elde ettiğini gösteriyor. Seçim daha çok Erdoğan’ı test etmek gibi bir şeydi. Twitter, You Tube gibi sosyal medyaların kapatılması, Erdoğan’a yönelik eleştiriler, insanları sandık başına itti ancak seçim sonuçları, Erdoğan’ın şahsi zaferini gösterdi” cümlelerine yer verdi.

 Berlingske Gazetesi “Erdoğan zaferini ilan ederken muhalefeti de tehdit etti” manşeti ile verdiği haberde “Erdoğan seçimlerde elde ettiği zaferi ilan ederken, kendisini yolsuzluk ve yetkilerini kötüye kullanmakla suçlayan muhalefet ve rakiplerini tehdit etti. Yolsuzluk ve ülke güvenliğini tehlikeye atmakla suçlanan Erdoğan rakiplerinin suçlamaları pahalıya ödeyeceklerini söyleyerek ağır tehditte bulundu” cümlelerini kullandı.

 Ekstra Bladet Gazetesi de “Erdoğan seçimi kazandı ve rakiplerini tehdit etti” manşeti ile verdiği haberde, “Erdoğan ve İslam partisi AKP yerel seçimleri kazandı. Erdoğan’a yönelik yolsuzluk suçlamaları nedeniyle yerel seçimler bir çok uzman tarafından Erdoğan’a karşı referandum olarak görüldü. Erdoğan şimdi rakiplerinin inlerine gireceğini ve kendisine karşı suçlamaları pahalı ödeyeceklerini söyledi” cümlelerini yer verdi.

 Norveç’in VG Gazetesi de “Erdoğan zaferden sonra Muhalefeti tehdit etti” manşetiyle verdiği haberde “Erdoğan seçim akşamı zaferini ilan ettiği konuşmasında rakiplerini ve muhalefete yaptıklarını pahalıya ödeyecekleri tehdidinde bulundu. Erdoğan, yolsuzlukların açığa çıkarılmasını Türkiye’ye zarar verici olarak gördüğünü söyledi. Büyük şehirlerde de İslam Partisi AKP, Laik muhalefete karşı zafer kazandı. Erdoğan Fethullah Gülen’i de inine girmekle tehdit etti” cümlelerini yazdı.

 İsveç’in Dagens Nyheter gazetesi ise “Erdoğan Zaferini İlan etti” manşetiyle verdiği haberde, diğer İskandinav gazeteleri gibi rakiplerini tehdit edişini ön plana çıkararak, “60 yaşındaki Başbakan Erdoğan, şimdi Cumhurbaşkanlığına gözünü dikti. Erdoğan ve AKP’ye yönelik yolsuzluk suçlamalarından sonra bir çok polis, hakim ve savcının yeri değiştirildi. AKP’liler tarafından “Sultan” olarak çağrılan Erdoğan rakiplerini tehdit etti” cümlelerine yer verdi