INDEPENDENT "BU SALDIRI BATIDA DA ALARMA YOL AÇACAKTIR"

Independent gazetesi haberi manşetten olay yerinden bir fotoğrafla tam sayfa verdi. Başkent Ankara’daki son altı ay içindeki üçünü patlama olduğuna dikkati çeken Independent, Suriye ile sınır olan Türkiye'deki saldırıların korkuttuğunu ve Türkiye'nin giderek  daha tehlikeli bir şekilde istikrarsızlaştığını yazdı.

Olayın Kızılay'da bir otobüs durağında meydana geldiği ve polis yetkililerinin intihar eylemcilerinden birinin kadın olduğunu söylediğini yazan gazete, saldırıyı henüz üstlenen olmadığına dikkati çekti.

Independent,  saldırıyla ilgili haberlere ülke çapında yayın yasağı koyulduğuna da dikkati çekerek, Ankara'da yine 17 Şubat'ta askeri bir konvoya yönelik bombalı saldırıda 30 kişinin hayatını kaybettiğini ve bu saldırıyı TAK'ın (Kürdistan Özgürlük Şahinleri) üstlendiğini yazdı. Ocak ayında da İstanbul'da yine bir terör atağı olduğunu da hatırlatan gazete 13 turistin öldüğüne ve bu son bombalı saldırının Batılı ülkelerin başkantlerinde de alarma yol açacağını ifade etti.

NATO üyesi olan Türkiye'nin uzun süredir Avrupa ile Suriye, Irak ve ötesi arasında önemli bir tampon bölge olarak görüldüğünü de hatırlayan gazete, Türkiye'nin Avrupa Birliği'nde de anahtar partner olduğuna dikkati çekti.

GUARDIAN;  ANKARA'DA KALABALIK OTOBÜS DURAĞINDA PATLATILAN BOMBA 34 KİŞİYİ ÖLDÜRDÜ"

The Guardian gazetesi de haberi manşetten itfaiye ekiplerinin kurtarma çalışmalarının yer aldığı bir fotoğrafla birlikte verdi.

Gazete habere iç sayfasında "Ankara'da kalabalık otobüs durağında patlatılan bomba 34 kişiyi öldürdü" başlığı ile geniş yer ayırdı.

Gazete, bakanlıklar ve bir mahkeme binası yakınındaki saldırının hükümetin bombalı araçla düzenlendiğini açıkladıklarını ifade etti.

Gece boyunca olay yerinde çalışmaların sürdüğünü ve Türkiye'de otoritelerin görüntülere yasak koyduğunun da ifade edilen haberde,  son 19 aydır Türkiye'de gerçekleştirilen terör olaylarının çoğunu İŞID'in üstlendiği de vurgulandı.

Guardian daha önceki saldırıları hatırlatarak, 10 Ekim ve 17 Şubat'ta Ankara'da, 12 Ocak'ta da İstanbul'da düzenlenen saldırılarda toplam 143 kişinin öldüğünü yazdı.

Diğer İngiliz gazeteleri de saldırıya iç sayfalarında yer verdi.

Daily Telegraph da iç sayfasında yer verdiği haberde, Türkiye'nin başkentinin kalbinde iki intihar eylemcisi tarafından bombalı araçla saldırı düzenlendiğini yazdı. Gazete, bu son saldırının ülkenin güneydoğusundaki şiddetin daha fazla kaosa yol açacağı yönündeki korkuları arttırdığına dikkati çekti.

Times  gazetesi ise haberi iç sayfasında duyurdu.  Ankara'daki son iki saldırının birbirine benzediğine dikkati çeken gazete, ABD Büyükelçiliğinin geçtiğimiz Cuma günü  bir açıklama yaparak terörist saldırı olabileceği konusunda Amerikan vatandaşlarını bilgilendirdiğini ifade ediyor.