Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Dağlıca saldırısı sonrası ATV'de katıldığı canlı yayında söylediği "Eğer 400 milletvekilini alabilecek veya Anayasa'yı inşa edecek sayıyı bir siyasi parti yakalamış olsaydı, durum bugün çok daha farklı olurdu" sözlerini haberleştiren Hürriyet gazetesi binasına AKP'liler tarafından baskın düzenledi.

Grubun başında AKP İstanbul milletvekili ve Gençlik Kolları Genel Başkanı Abdurrahim Boynukalın'ın olduğu öğrenildi.
Tekbir getirerek binaya giren ve katlara girerek malzemeleri parçalayan AKP'liler, güvenliğin müdahalesiyle bina dışına çıkarıldı.

Hürriyet'in haberine göre, göstericiler, önce bahçe girişindeki bariyeri kırıp güvenliği aşarak binaya girmeye çalıştı. Bina girişindeki camlar ve döner kapı taş ve soplarla kırılırken, saldırganların içeri girmeleri bina güvenliği tarafından güçlükle önlendi. Olay sırasında bazı güvenlik görevlilerine taş isabet ettiği belirtiliyor.

Gazeteye göre, polis ekiplerinin gelmesi üzerine bahçe dışına çıkarılan kalabalık, AKP ve Cumhurbaşkanı Erdoğan lehine sloganlar atarak uzun süre kapı önünde bekledi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Hürriyet Yayın Yönetmeni Sedat Ergin’i arayarak “Bu olay Türk demokrasisi için büyük bir ayıptır” dedi.




Ergin: Demokrasi tarihinde kara bir sayfa


Sedat Ergin CNN Türk'te saldırıyla ilgili açıklamasında, "Hürriyet Gazetesi, Türkiye'nin en etkili gazetesi. Bağımsız gazeteciliğin sembolü olan bir gazete. Herhangi bir gazetenin saldırıya uğraması kınanmalıdır ama bu kimliğe sahip bir gazeteye saldırılması Türk demokrasi tarihine kara bir sayfa olarak geçecektir" dedi.

Ergin, "Bu haberin veriliş şekli hatalı mı değil mi diye biz de kendi içimizde bakıyoruz. Hatamız varsa kabul ederiz, yüzleşiriz. Velev ki hata var. Hiçbir hata taşlı sopalı saldırıyı meşru göstermez" diye konuştu.