UTKU: "iletişimde mizah yemekteki soğan gibidir" UTKU: "iletişimde mizah yemekteki soğan gibidir"

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Basın-İş Genel Başkanı Faruk Eren, HDP'nin İzmir binasına düzenlenen saldırının iktidar medyasındaki yansıtılış şekline tepki gösterdi. 

"Son dönemlerde ne oldukları iyice ortaya çıktı" diyen Eren şunları söyledi: "Nasıl kirli ilişkiler içinde olduklarını biz biliyorduk ama artık bütün toplum gördü. Tüm toplumun gözü önünde bir katliam girişimi çatışma olarak gösterilmeye çalışılıyor. Şans eseri orada bir kişi buluyor. Yoksa bir katliam gerçekleşmiş olacaktı. Buna rağmen bu başlıklar atılıyor. Aslında topluma, demokrasiye ve barışa yönelik bir savaş yürütülüyor, bu değerlere karşı. Bunlar da bu savaşın özel aparatlarıdır. Bunların gazete ile gazetecilikle yakından uzaktan ilişkileri yok. Kamuoyunun gözü önünde olan birçok şeyi daha önce de çarpıttılar. Bu da onlardan biri." 

‘MEŞRULAŞTIRMAYA ÇALIŞIYOR’ 

Medya ve Hukuk Çalışmaları Derneği (MLSA) Eş Direktörü Veysel Ok da, tercih edilen başlıkların gazetecilik faaliyeti olmadığını dile getirdi. Bir çatışmanın olması için karşı tarafın da yanıt vermesi gerektiğini belirten Ok, “Burada bir çatışmadan öte açık ve net bir şekilde bir saldırı söz konusu. Silahlı biri parti binası gidip, silahsız bir kadını öldürüyor. Bu yayınların bunu çatışma olarak göstermeye çalışmasının nedeni aslında bu saldırıyı meşrulaştırmaya çalıştığını gösteriyor. Toplum tarafından bir çatışmaymış gibi bilinmesini istiyorlar. Kamuoyunu manipüle etmeye, sanki HDP de saldırmış gibi göstermeye, algı yaratmaya çalışıyor. Oysa gerçek net bir şekilde ortadadır. Hata bir nefret, ırkçı saldırısı var” diye konuştu.