İnanmak istemediğimiz, ancak İşçi temsilciliğinin yaptığı açıklamalardan ve basında çıkan haberlerden öğrendiğimiz kadarıyla bu kapatma kararında,  çalışan gazetecilerin sendikalaşma çalışmalarının da etken olduğudur . Kaldı ki, Türk Basını'nın 'Amiral Gemisi' olarak tanımlanan ve haberleriyle her konuda kamuoyunu bilgilendirmek işlevini bugüne kadar başarıyla yerine getirmiş olan Hürriyet, nedense, mali zorluklar ileri sürülerek alınan bu kapatma kararı konusunda kamuoyuna karşı sessiz kalarak, şeffaf gazetecilik işlevini de yerine getirmemiştir.

Hamburg Türk Basın Birliği olarak Hürriyet Gazetesi yönetiminin bu işçi düşmanı kararını şiddetle kınıyor, çalışan arkadaşlarımızla dayanışma içinde olduğumuzu belirtiyoruz. Temennimiz,  bu camiaya onlarca yıllarını veren bu basın emekçilerinin mağdur olmaması yolunda sağduyulu bir çözümün ortaya konulmasıdır.

Öte yandan, İmralı Görüşmeleri Belgeleri'ni yayınlayarak bize göre de gıpta edilecek bir gazetecilik örneği ortaya koyan Milliyet Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmeni Derya Sazak'ın, yoğun  baskılar sonucu görevinden istifa etmek zorunda kalmasını da üzüntüyle karşılıyoruz. Yılların usta kalemi Derya Sazak'a karşı uygulanan siyasi ve patron baskısı zihniyetini kınıyor ve günümüzün şeffaflık prensbine ters düşen bu tür sansürcü zihniyetin karşısında olduğumuzu belirtiyoruz.

Hamburg Türk Basın Birliği Yönetim Kurulu Adına
Hüseyin Murat Dörtyol