Türk Silahlı Kuvvetler içindeki bir grup askerin darbe girişiminde bulunmasının ardından, Türkiye'nin ABD'den iadesini istediği Fethullah Gülen, CNN'in sorularını yanıtladı.

Fareed Zakaria’ya konuşan Gülen, darbe girişimiyle ilişkisi olduğu yönündeki açıklamaların ‘uluslararası örgütler’ tarafından araştırılmasını isterken, 'Bu darbeyi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mı planladığını düşünüyorsunuz?' sorusuna, 'Böyle bir suçlamayı iftira sayarım' yanıtını verdi.

Gülen'in açıklamalarından satırbaşları şöyle:

“Bununla ilgili ağızımdan çıkmış bir kelime varsa, tek bir telefon görüşmesi varsa, eğer bu suçlamaların onda birisi doğruysa… başımı eğer ve ‘Doğruyu söylüyorlar. İzin verin beni alsınlar, izin verin beni assınlar’ derim“ ifadelerini kullanan Gülen, darbe girişiminin bir ‘senaryo’ olduğunu savundu.

“Askeri darbeden çok Hollywood filmine benziyor. Sahnelenen bir senaryoya benziyor. Zaten planladıkları bir şeyi ortaya koyuyorlarmış gibime geliyor.”

“Her zaman darbelere karşı oldum, darbeleri lanetledim. Demokrasiye, özgürlüklere, cumhuriyete karşı darbeye başvuran herkesi lanetlerim.”

Zakaria, Gülen’e ‘Erdoğan’a bir mesajınız var mı?’ diye de sordu. Gülen bu soruyu, “Sadece, ‘İnşallah Allah’ın karşısına bu günahları ile çıkmaz’ diye dua ediyorum” diye yanıtladı.