Bunte dergisi muhabiri gazeteci Manfred Otzelberger'i tehdit ederek “Seni yok edeceğim. Seni bulacağım, hayatının sonuna kadar seni takip edeceğim” ifadeleri sarfeden Meyer'in gazeteciden 200 bin euro 'acı parası' talep ettiği ileri sürüldü.

Evlilik dışı çocuğu ile ilgili bir haber öncesi kendisini arayan gazeteciyi tehdit eden Stephan Mayer, “sağlık nedenleriyle” Bavyera CSU genel sekreterliği görevinden istifa etti.

Olaydan bir gün önce eyalet parlamentosu'nda bir konuşma yapan 48 yaşındaki Mayer ile Bunte dergisinden bir gazeteci arasındaki telefonda yapılan sözlü tartışmanın ardından aniden ayrılması Almanya'nın gündeminde .

Alman basınına genişçe yansıyan habere göre, Mayer’in evlilk dışı 8 yaşındaki çocuğu ile ilgili yayımlanan makaleye kızarak istifa ettiği ileri sürüldü.

Şirin Payzın'dan sağlık durumuna ilişkin açıklama Şirin Payzın'dan sağlık durumuna ilişkin açıklama

Gazetecinin RTL TV kanalına verdiği demeçe göre, CSU'lu politikacı Meyer, kendisine “Seni yok edeceğim. Seni bulacağım, hayatının sonuna kadar seni takip edeceğim” dedi.

SANKİ BİR MAFYA FİLMİYDİ

Bunte dergisinin editörü, yaşadıklarını sanki bir mafya filmiydi şeklinde yorumlayarak “ülkemizin demokratik oyun kurallarının ve siyasi kültürünün ihlalinden” söz etti.

Bavyera parti başkanlığına ancak Şubat ayında atanan Mayer, Salı günü yaptığı açıklamada ise, kelime seçiminden “derin pişmanlık duyduğunu” söyledi.