Saldırının “çok tehlikeli” diye anılacak bir haberin peşindeyken gerçekleşmediğine dikkat çeken ÇGD,  AA çalışanlarına trafik kazası yapmış bir aracın başına gelip, haber değeri görmeyip ayrıldıktan sonra kar temizleme çalışmalarını görüntülerken saldırıldığını söyledi.

Trafik kazası yapan aracın sahiplerinin, galerici olduklarını, o aracın görüntülerini çekemeyeceklerini söyleyerek, aslında kendi haberlerini yapmayan gazetecilere saldırdığını anlatan ÇGD,

Gazetecilerin can güvenlikleri sadece savaş meydanlarına, çatışma alanlarında riske girmiyor. Ankara’nın göbeğinde kar temizleme çalışmalarını izlerken, bir trafik kazasına gittiklerinde hatta bir basın toplantısını izlediklerinde bile diğer bütün mesleklerden farklı olarak risk altında çalışıyorlar” dedi.

ÇGD, saldırıya uğrayan arkadaşlarına geçmiş olsun dilediği açıklamasında, saldırganların hak ettikleri cezaya mahkûm edilmeleri için yetkililerin üzerlerine düşmesini yapmasını istedi. ÇGD ayrıca iktidar partisiyle birlikte tüm siyasilerden, gazetecilerin yıpranma hakları ile ilgili daha önce verdikleri kararı gözden geçirmelerini beklediklerini ifade etti.