Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) İzmir Şube Başkanı Halil Hüner, İzmir'in Çiğli ilçesinde 3 gazetecinin görevlerinin engellenmeye çalışılmasına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Hüner, 28 Şubat'ta Çiğli'de toplanmayan çöpler yüzünden basın açıklaması yapmak isteyen AKP Çiğli Belediye Başkan Adayı Adnan Yılmaz'ı takip eden İhlas Haber Ajansı (İHA) Muhabiri Ceren Atmaca, Kameraman Ali Gözeten ile Ege Postası'ndan Onur Çakır'ın görevlerini yaptığı sırada, bir grubun "fiili saldırısına uğradıkları" ve fotoğraf makinesinin yerlere atıldığını öğrendiklerini belirtti.

Gazetecilerin olay sonrası Çiğli Emniyet Müdürlüğü'ne giderek şikayette bulunduklarını ifade eden Hüner, şunları kaydetti: "Gazetecilere yapılan fiili saldırıların son bulmasını talep ediyoruz. Gazeteci, halkın gerçekleri öğrenmesi adına görev yapan kişilerdir. Görevleri başında gazetecilerin fiili saldırıya uğramalarını şiddetle kınıyor ve bunu yapan kişilerin bir an önce bulunup adalet önüne çıkartılmasını bekliyoruz. Gazetecilere yapılan her saldırı, demokrasiye, özgürlüğe ve halkın haber alma hakkına yapılan saldırıdır.''