Hükümete yakın Sabah gazetesi, kapanan Karşı gazetesinin bazı yöneticilerine yönelik “Silahlı terör örgütüne üye olma” bazı şüpheliler için de “Silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte bilerek isteyerek yardım etme" suçlaması yapılarak dava açıldığını duyurdu.

Hazırlanan iddianamede, aralarında Turan Ababey, Emre Erciş, Mehmet Bozkurt gibi isimlerin de yer aldığı 12 kişi hakkında şüphelilerden bazıları için “Silahlı terör örgütüne üye olma” suçlaması yer alırken bazı şüpheliler için de “Silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte bilerek isteyerek yardım etme” suçu kapsamında ceza istendiği belirtildi.

Davada Cemaat ve AKP’ye muhalefetiyle bilinen Gazeteci-Yazar Kutlu Esendemir’in sanık yapılması ise dikkat çekti. Kutlu Esendemir hakkında iddianamede “Silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte bilerek isteyerek yardım etme” suçlaması yapıldığı öne sürüldü.

Odatv'nin haberine göre davayı Sabah’ta yer alan haberden öğrendiğini ve iddianamenin henüz avukatına tebliğ edilmediğini belirten Kutlu Esendemir yaptığı açıklamada, “Bugün çukur medyasına baktığımda, hakkımda örgüte yardım suçlamasıyla bir iddianame düzenlendiğini öğrendim” dedi.

“4 YILDIR ÇEKTİRMEDİKLERİ ÇİLE KALMADI”

“Avukatımı aradım” diyen Esendemir şöyle devam etti:

“Mahkeme tarafından iddianamenin kabulüne veya reddine ilişkin olarak henüz bir karar verilmediğini iletti. Hakkında gizlilik kararı olduğu gerekçesiyle dosya hakkında en ufak bir bilgi alamadığımız soruşturmanın sonunda düzenlenen iddianame her zaman yapıldığı gibi henüz kabulüne veya reddine ilişkin bir karar dahi verilmeden çukur medyasına yüklenmişti. Hayatım boyunca görmediğim, tanımadığım, bilmediğim, siyasal olarak mücadele ettiğim bir grup adamla bir torbaya atılmışım. Bunun nedeni 2014’te yayınlanan ve yayın yaşamı 2 ay süren Karşı Gazetesi’ndeki yayın koordinatörlüğü görevim. Karşı gazetesinde 2 aylık çalışma sürecimden doğan yasal haklarımı alabilmek için 4 ay uğraştım. 4 yıldır da çektirmedikleri çile kalmadı. Adli kontrol, pasaportuma el koymaları da cabası.”

“SALT GAZETECİLİK YAPTIĞIM VE İTİRAZ ETTİĞİM İÇİN…”

Kutlu Esendemir açıklamasını şu sözlerle sonlandırdı: “Şunun bilinmesini isterim: Ne sizin torbanıza, ne filenize, ne avucunuza sığdım, sığmam. Salt gazetecilik yaptığım ve itiraz ettiğim için her dönemde yargılandım, ceza aldım, boyun eğmedim. Bundan sonra da eğmeyeceğim.”