Almanya'nın başkenti Berlin'de hayatını kaybeden gazeteci Bettina Gauss, 1991 yılında başladığı "Taz" (Die Tageszeitung) gazetesinde meslek hayatının 30 yılını geride bırakmıştı.

Gauss'un ani vefatı Alman basında geniş yer buldu.

X platformu açıkladı: Türkiye'nin sansür talebi reddedildi X platformu açıkladı: Türkiye'nin sansür talebi reddedildi

Siyasi konular üzerine haber ve yorumları ile tanınan Bettina Gauss, 1990'lı yıllarda 6 yıl boyunca da Afrika muhabiri olarak savaş cephesinden önemli haberlere imza attı. 1996-99 yılları arasında gazetenin parlamento muhabiri olan Gauss, son on yıldır ise Taz'ın hafta sonu ekinde makaleler yazdı.

Çeşitli TV'lerdeki açık oturumlarda yaptığı siyasi analizleri ile gazete içinden ve dışından tepkilere de maruz kalan Gauss, geçtiğimiz yılın Mart ayında "Taz" ile yollarını ayırarak Nisan ayından itibaren Der Spiegel dergisinde haftada bir makaleler yazmaya başladı.

Sıkı bir sigara tiryakisi olduğu öğrenilen Gauss'un, Taz'da ayrılık öncesi yazdığı "Güç" başlıklı köşe son köşe yazısının bir bölümündeki şu ifadeler dikkat çekmişti: "Öğrendiğim şey: Birinin gücü ne kadar azsa, iktidardakiler hakkında o kadar çok şey bilir. Afrika'da siyasetle ilgilenen herkes, Avrupa'daki ve ABD'deki durumu karşı taraftan çok daha iyi bilir. Bu arada, bizler de Amerika Birleşik Devletleri hakkında, onların bizim hakkımızdaki bilgilerinden daha fazlasına sahibiyiz."

.