Yoğun ziyaretçi akınına uğrayan Açlık grevi eylemcileri gün boyu hem ziyaretçileri ağırlarken hem de değişik kurumlara giderek eylemlerin amacını anlatarak dosya sundular.

 

Andrea: Açlık grevi eyleminizi basından izliyoruz

 

Belçika'nın en büyük sendika konfederasyonu olan FGTB (Sosyalist işçi sendikası) ziyaret edilerek kendilerine sunuldu.

 

Sendika tarafından eyleme ilgi göstererek ETHA'ya açılan davaya ilişkin yapılan açlık grevini basından izlediklerini ve 7 Ekim günü yapılacak eyleme delegasyon göndererek dayanışma içinde olacaklarını belirttiler.

 

Sendika adına görüşen Enternasyonal Direktörü Della V. Andrea, ileride görülecek mahkemeleri karşılıklı bilgi alışverişinde bulunarak kendilerine düşen görevleri yerine getireceklerini ifade etti. Aynı zamanda Dosyayı tüm enternasyonal sendikalara göndereceklerini belirtti.

 

FIP: 7 Ekim'de mahkemeye temsilci gönderecek

                                

İşkence mağdurları, Uluslararası Af Örgütü'nün Belçika bürosunu da ziyaret ettiler. İlgisiz kalan Af örgütüne dosyayı e maille gönderen eylemciler Uluslararası Gazeteciler Federasyonu (FIP)  ile görüştüler.

 

Görüşmede Renate Schnedera Federasyon olarak ETHA'ya açılan davayla ilgilendiklerini ve bu mahkemeye bir temsilcilerinin katılacağını belirtti. Türkiye'de bu davalarla çok karşılaştıklarını belirten Schnedera, ETHA ile dayanışma içinde olduklarını ifade etti.

 

Eylemciler aynı zamanda Belçika televizyonlarına da gitmelerine rağmen ilgi göstermeyen kanallara tepki gösterdiler.

 

Açlık grevine ilgi büyük

 

Öğlen saatlerinden itibaren sürekli ziyaretlerin yapıldığı açlık grevi eylemine bugün Secours Rouge (Uluslararası Kızıl Yardım Örgütü) temsilcisi de destek verdi.

 

Temsilci eylemcilere devrimci dayanışmalarını iletti. Öte yandan Saint-Jons  Centre Kultur ve Vakıf temsilcileri de açlık grevcilerini ziyaret ederek dayanışmalarını belirttiler.

 

Ayrıca Kolombiya Komünist Avrupa Platform temsilcilerinden de eyleme destek geldi.

 

Kürt Ensitütüsü Başkanı Derviş  Ferho ise günlük ziyaret ederek dayanışmayı büyütüyor.

 

Açlık grevi eylemcileri bugün de Gare Central  önünde  ve açlık grevi sürdürdükleri Brüksel'in Saint Josse semtin pazarında yaygın bildiri dağıtımı gerçekleştirdiler.