Süheyla Kaplan- Almanya

 


Beşar Esadın dergiye verdiği mesaj şöyle :

 

‘’BATI BANA DEĞİL EL KAİDA'YA GÜVENİYOR

 

Biz, sivillere ve muhalefete karşı herhangi bir zehirli gaz kullanmadık. Benimle birlikte kendi halkını öldüren bir tablo çıkarılıyor. Bu yanlış. 21 Ağustosta BM tarafından hazırlanan rapora tamamıyla kuşkuyla yaklaşıyorum. Tam tersine muhalefet sarin gazı kullanmakta. Biz tamamıyla şeffafız, uzmanlar ülkemize gelip, bütün dökumanlara bakıp, onları inceleyebilir. ‘’

 

‘’Batı, El Kaidaya güveniyor. ABD Başkanı Obama yalandan başka bir şey söylemiyor.  Rusya şu anda bize gerçek dost. Onlar ne olup bittiğini Batıdan daha iyi anlıyor.

 

‘AVRUPA’DA ALMANYA ARABULUCULUK İÇİN UYGUN’

 

Almanyanın Avrupada  iyi bir arabuluculuk yapacağına inandığını ve bunun en uygun ülke olduğunu ifade eden Esad, ‘’ Almanyadan aracıların Şama gelip, gerçekleri konuşmaktan büyük memnuniyet duyarım. Militanlarla müzakereye girmem. Benim tamımlamama göre, politik muhalefet silah taşımaz’’ şeklinde açıklamada bulundu.

 

 

 

‘’KORKSAYDIM SURİYEYİ  ÇOKTAN TERKEDERDİM

 

 

2014ten önce ülkesinde erken seçim önerisinde bulunduğunu kaydeden Esad, Eğer gerçekten halkın  arkamda olduğunu hissetmiyorsam, bir daha aday olmam. Politikada herkes hata yapar.  Hiçbir şeyden korkmuyorum. Korksaydım, çoktan Suriyeyi terkederdim.