Açıklandıktan hemen sonra tartışma konusu olan ve piyasalarda bekleneni veremeyen Yeni Ekonomi Programı (YEP) sonrası Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, dün piyasaların kilitlendiği 'Enflasyonla Topyekün Mücadele Programı'nı açıkladı.

Bakan Albayrak, "Enflasyonla Topyekün Mücadele Programı" kapsamında bir internet sitesi açıldığı ve firmalardan en az yüzde 10 indirim yapmalarının istendiğini söyledi. 

Albayrak, kuruluşunun duyurulmasının ardından konuşma sırasında çöken internet sitesi aracılığıyla esnafın da 'enflasyonla mücadele’ye destek verebileceğini belirtmişti.

Albayrak'ın enflasyonla mücadele programı YEP'te olduğu gibi piyasaları yine memnun etmedi.

Capital Economics’in kıdemli gelişmekte olan ekonomiler analisti Jason Tuvey, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın açıkladığı 'Enflasyonla Topyekûn Mücadele' planıyla ilgili 'hayal kırıklığı' yorumunda bulundu.

UMUTLARI BİR KERE DAHA SUYA DÜŞÜRDÜ

Financial Times’ta yer alan Laura Pitel imzalı habere göre, Albayrak’ın açıklamaları karşısında hayal kırıklığına uğradığını belirten Tuvey, “Berat Albayrak’ın son programı, Merkez Bankası'nın geçen ay gerçekleştirdiği keskin faiz artışının daha geniş yerel ekonomi politikalarıyla destekleneceğine dair umutları bir kez daha suya düşürdü" dedi.

Birçok ekonomiste göre, Bakan Albayrak’ın açıkladığı ekonomi planı 'sınıfta kaldı'.

Türkiye yakın ekonomik tarihinde görülmemiş enflasyon yüzdeleriyle karşı karşıyayken, yeni ekonomik planın etkili olup olmayacağı tartışma konusu oldu.