Susanne Güsten imzalı "Neden iki Türk’ten biri ülkeyi terk etmek istiyor?" başlıklı analizde, Erdoğan’ın vaatlerinin ülkedeki işsizlik, ekonomik kriz ve geçim derdine çözüm olmadığı belirtiliyor. 

Gazete, “Erdoğan, uzay programı sunumundan kısa bir süre sonra, Türkiye'nin yakında dünyanın en güçlü on ülkesinden biri olacağını duyurdu ve kendi gücünü daha da sağlamlaştırmak istediği yeni bir anayasa tartışması başlattı. Hükümete yakın basın, cumhurbaşkanının yurt dışındaki düşman güçler konusunda her zaman uyardığı için zaten hep övgü dolu iyi haberler veriyor. Boğaziçi'ndeki öğrenci direnişi bile devlete karşı bir provokasyon olarak görülüyor” diye yazdı.

Türkiye'de resmi olarak işsizliğin yüzde 13'ün altında olduğunu ancak eksik istihdam edilenlerle, iş aramayı bırakanların buna dahil edilmediğini vurgulayan gazete, “Gerçekte Türkiye'de işsizlik 10 milyondur. Erdoğan, fiyatların düşürülmesini tavsiye etti. Hükümet yanlısı bir gazete, okurlarına ucuz alışveriş için ipuçları verdi ve tüketicilerin tok karnına ve küçük sepetle alışverişe gitmesini önerdi. Ancak alışveriş önerisi, aylık 330 Euro gelirle geçinmek zorunda kalanların sorunlarını çözmez. İstanbul'da küçük çocuklarına destek olamayan bir çiftin intiharı manşetlerdeydi. Genelde tezahürat yapan taraftarların karşısına çıkan Erdoğan, ülkedeki gerçekle yüz yüze geldiğinde, hakaret ve öfkeyle tepki veriyor” yorumunu yaptı.

“HER 3 AKP SEÇMENİNDEN 1’İ TÜRKİYE’DEN AYRILMAK İSTİYOR”

Gazete, hükümetin iyi haberleri çoğu zaman sahte paketlere dönüştürdüğünü öne sürdü.

Sözcü'den Ali Güven'in aktardığı haberde gazete, “2019’un sonunda, tamamen Türk olduğu iddia edilen bir elektrikli otomobilin prototipini sundu, ancak sorumlu bakan daha sonra aracın önemli parçalarını Almanya, İtalya ve İngiltere’den ithal edildiğini kabul etmek zorunda kaldı. Türk Deniz Kuvvetlerinin bu yıl hizmete girecek olan ve ülkenin verimliliğinin kanıtı olarak hükümet tarafından övülen Türk Deniz Kuvvetleri’nin ilk helikopter taşıyıcısı, İspanya’dan gelen planlara göre inşa ediliyor. Hükümetin kapsamlı medya kampanyalarına rağmen, Erdoğan’ın güzel dünyası ile gerçeklik arasındaki boşluk dolmuyor. Yeni bir ankete göre, neredeyse her iki Türk yurtdışında yaşamak istiyor. Erdoğan’ın AKP partisinden her üç seçmenden biri Türkiye’den ayrılmak istiyor” ifadesini kullandı.