Türkiye’de cemaat ile AKP arasındaki iktidar kavgası Alman medyasında geniş yer almaya devam ediyor.

 
Almanya’nın ciddi haftalik siyasi dergilerinden Der Spiegel’in internet sayfasında Gülen hareketini yakından takip eden gazeteci Maximilian Popp, Gülen Hareketi: Der Pate ( Camaatin Babası) başlıklı haberinde, cemaatin Almanya’da nasıl örgütlendiklerine değindi.

Daha önce de aynı başlıkla Gülen cemaati ile ilgili kritik haber yazan ve cemaatin tepkisine yol açan hatta, Almanya’daki cemaat yanlıları tarafından  Der Sipegel yönetimine ‘yalan haber’ yapıyor suçlamasına  maruz kalan  Alman gezeteci Maximillian Popp, Gülen cemaati- Erdoğan arasında İran ile ilgili dış politika anlayışı ve cemaate ait olan dersanelerin kapatılmak istenmesinin ardından, Türkiye’de yaşanan operasyonların  bazı uzmanlar tarafından cemaatin intikamı olarak değerlendirildiğini  bildirdi.

‘Güçlü Ağ, Cemaatin Babası’ başlıklı verilen haberde, Türkiye’de Gülen cemaatine karşı olanların ‘devlet içinde devlet olduğu’ savını ortaya attıklarını,  yargının cemaat tarafından kontrol edilmeye çalışıldığını   belirten Popp, Fethullah Gülen’in  ‘Türkiye’yi İslamlaştırma’ istediği gerekçesiyle hakkında verilen karardan dolayı 1999 yılında Amerika’ya kaçtığını yazdı.

Gülen cemaati yanlılarının yaklaşık 140 ülkede medya, hastaneler, okullar ve bankalarda güç oluşturdukları, Erdoğan ile özellikle Kürt politikası ve dış politikada anlaşmazlığa düştükleri öne sürüldü.

Gülen cemaatinin yurtlar, Işık Evleri gibi olanaklarla yeni nesil yetiştirdiği ve bunların kendilerini ‘Işığın Askerleri’ olarak tanımladıkları kaydedilen  haberde, amacın islam toplumu yaratmak olduğu, iş hayatında, politikada, eğitimde ve yargıda söz sahibi olmak istedikleri kaydedildi.

ALMAN POLİTİKACILARDAN GÜLEN CEMAATİNE DESTEK

Maximillian Popp ayrıca, Alman politikacıların Gülen cemaati ile yakın ilişki kurduklarını, CDU’lu politikacı Rita Süssmusth ile Yeşiller Partsi İç Politika Sözcsü Omid Nouripour’un Gülen cemaatinin içinde yer aldıkları belirtildi.

 
SOSYAL DEMOKRAT GAZETEDE GÜLEN’Cİ ALMAN GAZETECİ

 
Popp ayrıca, haberde, Alman sosyal demokrat çizgideki ‘Süddeutsche Zeitung’ gazetesinde, Gülen ile  ilgili geçtiğimiz günlerde pozitif bir portre haberi yayınlandığı, gazetede Gülen cemaatinin tolerans esasına dayanan çalışmalar yaptığına dikkat çekildiği ancak bu gazetecinin Gülen okullarında eğitim aldığı ve Zaman gazetesinin de bir çalışanı olduğunu öne sürdü.