Cumhuriyet Gazetesi Diyarbakır Temsilcisi Mahmut Oral, doğum izni devam eden muhabir Ceren Çıplak Drillat ve Ankara bürosundan Şeyma Paşayiğit’in gazetedeki görevlerine son verildi. 

Mahmut Oral kişisel Twitter hesabından yaptığı paylaşımda,“Cumhuriyet Gazetesi Personel Servisi’nden aldığım bir telefona göre, bugün itibarıyla işten çıkarılmış bulunmaktayım” ifadelerini kullandı.

Sevgili arkadaşlar, biraz önce Cumhuriyet Gazetesi Personel Servisi'nden aldığım bir telefona göre, bugün itibarıyla işten çıkarılmış bulunmaktayım. Bildiğiniz münhal kadrolar varsa iş arıyorum...

Ceren Çıplak ise işten çıkarıldığını, “Cumhuriyet gazetesi yönetimi doğum izni sürecim devam ederken, herhangi bir gerekçe göstermeden işime son verdiklerini yazılı olarak bildirdi. Hukuki olarak hakkımı arayacağımı bildiririm” diye duyurdu.

Cumhuriyet gazetesi yönetimi, doğum izni sürecim devam ederken, herhangi bir gerekçe göstermeden işime son verdiklerini yazılı olarak bildirdi. Hukuki olarak hakkımı arayacağımı bildiririm.

En az 10 gazetecinin işten çıkarılma sebebi ‘küçülme’ olarak gösterildi.

20'den fazla gazeteciye işten çıkarmayla ilgili bilgi gönderildiği de iddialar arasında.