Gazeteci Metin Es, demokratik hukuk devletinde nefret söylemini kullanarak gazetecileri hedef gösteren Akit TV ve sunucusuna neden yargının sessiz kaldığını sordu.

GAZETECİLERİN HEDEF GÖSTERİLMESİNE SEYİRCİ KALINMAMALI

Yargının neden işlem yapmadığına dikkat çeken gazeteci Metin Es şunları söyledi:

„Akit TV sunucusu canlı yayında Cumhuriyet Gazetesi’ni ve yazar Işık Kansu’yu ‘bomba’ ile tehdit etmesi kadar, yargının sessiz kalması da kabul edilemez.

‘Manşetlerin Dili’ programı sunucusu, Cumhuriyet’in ‘Şeriat Çalıştayı’ manşetini ekrana getirdikten sonra, “Şeriat Çalıştayı, Işık Kansu yazıyor.. Ben içerisine bakmadım ama Cumhuriyet’te ‘Şeriat Çalıştayı’ diye kocaman yazmışlar... Bunu görünce bana yetti... Madem Cumhuriyet şeriata savaş açtı, hep birlikte gidelim Cumhuriyet gazetesi önüne bir el bombası atalım” ifadelerini canlı yayında kullanmıştır.

Bu sözler açık ve net bir şekilde nefret dilidir, kindir ve doğrudan tehdittir. Bu sonucu hangi cüretle bu sözleri söyler ve hakkında neden işlem yapılmaz. Gazetecilerin tehdit edilmesi, yayınladığı haberlerden ötürü baskı altına alınması ve hedef gösterilmesi asla kabul edilemez. Demokratik hukuk devletlerinde kuşkusuz basın özgürdür.

Yargı bu vahim olayı gözardı etmemeli ve Cumhuriyet gazetesini tehdit eden Akit TV sunucusu hakkında derhal işlem başlatmalıdır“