BirGün Gazetesi, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in Twitter hesabından mesajlarını paylaşan Erk Acarer ile ilişkisini kesti. 

Erk Acarer kararın ardından Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Özgürleşmek iyidir…. Görsel medyaya, üzerinde çalıştığım kitap ve projelere daha fazla yoğunlaşacağım. Elbette yazılı olarak da haberlerimi kamuoyu ile buluşturmaya devam edeceğim. Nazımı, kahrımı çeken dostlarıma, yüreklendiren okuruma teşekkürü borç bilirim." ifadesini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici'nin sitesinde yayımladığı yazısında gazeteci Erk Acarer’e "Bir gazetecinin, organize suç örgütü yöneticiliğinden hükümlü bir kişinin “Siyasiler ve bürokratların karıştığı uyuşturucu ve suç trafiği”ne ilişkin paylaşımda bulunmasına yardımcı olması gazetecilik faaliyeti midir? Erk Acarer, Sedat Peker’e yardım etmekte yarar görmüş olabilir. Bu kişisel yaklaşımını anlarım, saygı da duyarım ama buna 'gazetecilik faaliyeti' denemez. Bu bir aracılık" eleştirilerini yöneltmişti.

Organize suç örgütü lideri Peker Twitter paylaşımında, "Erk Acarer’in bu namuslu tavrını Z kuşağı gelecekte saygıyla anarken Faruk Bildirici gibi kişileri ise nasıl anacaklarını hep beraber göreceğiz." ifadelerini kullanmıştı. 

Alman pasaportu ile 194 ülkeye vizesiz seyahat: Türk pasaportu en çok değer kaybetti Alman pasaportu ile 194 ülkeye vizesiz seyahat: Türk pasaportu en çok değer kaybetti

Acarer, bilgileri teyit ettiğine dair kendisine destek veren Peker'e teşekkür etmiş, "Eleştirilerin de başımın üstünde yeri var" demişti.

Peker hedef aldığı Faruk Bildirici'den şu sözlerle özür dilemişti; "Eleştirirken nezaket sınırını biraz aşmış olabilirim."