Süheyla kaplan

 Diekmann,
Başbakan Erdoğan'ın politikasının Türkiye'yi istikrarsızlığa sürüklediği ve mektupta yazılan eleştirilerin tamamen düşünce özgürlüğü ve demokrasi sınırları çerçevesince yazıldığını öne sürdü.
  
Diekmann, konu ile ilgili bir haber sitesine verdiği demecinde, "Türkiye'ye karşı değilim. Tam aksine. Türkiye'nin AB üyelik sürecine destek verdiğimizden beri Bild gazetesi ve ben  muhafazakar çevreler tarafindan sürekli eleştirilmekteyiz. Hatta çok önemli konularda Bild gazetesi Türkçe yazılar yayınlamakta. Tatilimi Türkiye'de arkadaşlarımla geçirmekteyim. Asistanım Türkiye kökenli. Erdoğan Köln ziyaretinden önce Bild gazetesinde bir mektup yayınladık. Burada Türkiye'nin AB üyelik sürecini kritize ettik.
 
Erdoğan halkın büyük bir çoğunluğunu terketmiş durumda, Gezi olaylarında hükümetin aldığı tavır, Soma faciasına bakıldığında oradaki işçiler kendilerini ihmal edilmiş hissetmekteler. Ülkede bir güvensizlik ve artan istikrarsızlık olduğu gözlemlenmekte" dedi.
 
Almanya'da düşüncelerin kolaylıkla ifade edildiğine dikkati çeken Diekmann,  gazetede yayınlanan yazıdan sonra kişisel olarak da saldırıya uğradığını bildirdi.
 
Kai Diekmann aynı zamanda Hürriyet Gazetesi yayın kurulu üyesi.