Almanya'nın en çok satan bulvar gaztesi Bild, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, aralarinda ABD, Almanya ve Fransa'nın da olduğu 10 ülkenin Ankara büyükelçiliklerinin ortak bir açıklama yayımlayarak, iş insanı Osman Kavala'nın serbest bırakılması çağrısına, gösterdiği sert tepkiyi manşetine taşıdı. 

Erdoğan, 4 yılı aşkın süredir tutuklu olan Osman Kavala’nın serbest bırakılması için çağrı yapan 10 ülkenin büyükelçileri hakkında “Bunları ülkemizde ağırlamak gibi bir lüksümüz olamaz” demişti; Kavala için “Soros artığı” ifadesini kullanmıştı.

BILD: ERDOĞAN ÇILDIRDI 

"Erdoğan'ın büyükelçilere sert çıkışı: Siz kimsiniz?" başlığını kullanan Bild, Erdoğan için şu ifadeleri kullandı:

- "Otoriter davranışlarıyla öne çıkıyor. İnsan hakları konusunda titiz olmadığı zaten biliniyor. Muhalefete, eleştirmenlere karşı alaycı davranıyor. Kadın hakları ve hukukun üstünlüğü onun için çok da önemli değil."

Şama: "Erdoğan, mitinge katılanlara amigoluk yaptı" Şama: "Erdoğan, mitinge katılanlara amigoluk yaptı"

Bild, Türk Lirası'ndaki sert düşüşe de resimli bir grafikle ile yer verdi. Gazetenin Yayın Yönetmeni Yardımcısı Paul Ronzheimer da konuyla ilgili olarak kısa bir video yayınladı. Gelişmeleri "büyük bir endişeyle" izlediklerini anlatan Ronzheimer, "Erdoğan tamamen kendini kaybediyor. Umarım bizi endişelendirecek gelişmeler olmaz. Türkiye'de bu yönetimle artık her şey mümkün görünüyor" diye konuştu.