Haber ajansları son olarak, Perşembe günü "En az 120 aktivist ve gazeteci de dahil olmak üzere 5 binden fazla kişinin" tutuklandığına dair bağımsız kaynaklarca tasdik edilmeyen yalan haberleri yaydılar.

Batı medyasında yalan haberler

İsrail'i boykot çağrısı yapan sunucuya çıkış verildi İsrail'i boykot çağrısı yapan sunucuya çıkış verildi

Kaynağı daha çok ABD gizli servisleri ve aynı zamanda Deutsche Welle ve İspanyol medya grubu Prisa'nın maaş bordrosunda bulunan sağcı Bacardi Vakfı tarafından desteklenen blog yazarı Yoani Sánchez'in çevrimiçi portalı 14ymedio olan haberler, Küba karşıtlığına yalan haberlerle devam ediyor.

Alman Haber Ajansı Dpa'ya göre Sánchez, "bağımsız gazetecilerden" gelen haberlere atıfta bulunarak "Küba'da çok daha fazla ölüm olabilirdi" iddiasında bulunurken, aşırı sağcı İspanyol gazetesi ABC'nin muhabiri Camila Acosta'nın tutuklanmasına ilişkin bir mesajın da, kasıtlı bir yalan haber olduğu ortaya çıktı. Acosta tutuklandı ancak ABC'nin Küba'da akredite muhabiri olmadığı ortaya çıktı.

Küba ile dayanışma mesajları

Öte yandan, "Ünlüler Küba ile dayanışma gösteriyor" başlığı altında, dpa ve diğer medya grupları, şarkıcı Gloria Estefan da dahil olmak üzere çok sayıda ünlünün hükümet muhalifleriyle dayanışma gösterdiğini yaydı ancak aynı medya grupları, Pink Floyd'un kurucusu Roger Waters ve diğer dünya yıldızlarının Küba devrimi için yaptığı dayanışma açıklamalarından bahsetmedi. Bu arada Küba hükümeti, koronavirüsün yayılmasını kontrol altına almak ve ilaç, gıda ve elektrik arzını iyileştirmek için acil önlemler aldı.

Başbakan Manuel Marrero'nun Çarşamba günü duyurduğu gibi, çok sayıda elektrik santralinin yenilenmesinin Ağustos ayına kadar tamamlanması gerekiyor. Ağustos ayı sonuna kadar ise nüfusun yüzde 80'i Kovid-19'a karşı en azından ilk doz aşıyı olabilecek. Ayrıca Pazartesi gününden itibaren Küba'ya gelecek yolcular, sınırsız miktarda gıda, hijyen ürünleri ve ilaçları gümrüksüz olarak ülkeye sokabilecek.