AKP-MHP hükümetinin "dezenformasyonla mücadele" adı altında basın ve sosyal medyaya yeni yaptırımlar getiren düzenlemesine karşı basın örgütleri protesto gösterileri düzenliyor.

SANSÜR YASASI

Sansür ve otosansüre yol açacağı ifade edilen "dezenformasyonla mücadele" teklifi, iktidar tarafından toplumsal muhalefeti bastırmaya yönelik bir adım olarak değerlendirildi.

DİSK Basın-İş’ten yapılan açıklamada da, "TBMM Genel Kurulu'nda bu hafta sansür yasası teklifi görüşülecek. Daha fazla baskı, ceza ve kapatma anlamına gelen bu yasaya karşı yarın sokağa çıkıyoruz!" denildi.

Aralarında Basın Konseyi, Çağdaş Gazeteciler Derneği, DİSK Basın-İş, Ekonomi Muhabirleri Derneği, Gazeteciler Cemiyeti, KESK Haber-Sen, Parlamento Muhabirleri Derneği, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği, Türkiye Gazeteciler Sendikası'nın da bulunduğu basın örgütleri, "Sosyal medya yasası" olarak bilinen Basın Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun teklifine karşı yarın İstanbul Tünel’de (Beyoğlu) saat 18.00'de bir basın açıklaması yapacak. 

Türkiye Gazeteciler Sendikası’ndan sosyal medyada yapılan açıklamada, "Sosyal medyaya ve gazeteciliğe yönelik sansür yasasına karşı yarın tüm ülkede sokaklara çıkıyoruz. Anayasa’ya aykırı bu tasarının geri çekilmesini istiyoruz. Susturma, korkutma, hapsetme yasasına hayır! #SansürYasasınaHayır" ifadeleri kullanıldı.

MİT Başkanı Kalın Münih'te: Konferans protesto edilecek MİT Başkanı Kalın Münih'te: Konferans protesto edilecek