Konferansta Avrupa'daki Kürdistanlı gazetecileri temsil edecek kurumsal yapılanmanın gerçekleştirilmesi ve bunun üzerinden Kürt medyasıyla uluslararası medyanın ilişki ve işbirliğinin geliştirilmesinin ifade edildiği İnisiyatif açıklamasında konferans programına ilişkin detaylara da yer verildi.

Açıklamada verilen bilgilere göre Kürdistan Gazeteciler Sendikasının temsilcileri de konferansa katılarak Güney Kürdistan’daki sendikalaşmanın tarihine ve medyasına ilişkin bir sunum yapılacak.

Konferansta ayrıca gazeteci Ferda Çetin, Özgür Basın Geleneği'nin yeri ve önemi, Hasan Gazi, Kürdistan medyasında dil ve lehçe sorunları ve çözüm önerileri ve Günay Aslan ise dünden bugüne Avrupa'da  Kürdistan medyası konulu sunumlar yapacak.

Konferansta sunumların ardından Avrupa Kürdistan Gazeteciler Birliği yönetim ve organlarının seçimi yapılacak.

İnisiyatif açıklamasında tüm Kürdistani basın yayın kurumları ve emekçilerinin konferansa davetli olduğu belirtilirken “Konferansımızda Avrupa'da yaşayan bütün Kürdistani basın kurumları ve emekçileri davetlidir. Konferansa katılacak olan mesleştaşlarımızın en geç 10 Mayısa kadar [email protected] adresine bildirimde bulunmaları gerekmektedir” denildi.

Konferans 18 Mayis saat 10 ile 18:00 arasinda Bruksel'deki Belçika Federal Parlementosunda yapılacak.ANF