Avrupa basın- yayın kuruluşlarında çalışan Kürt gazetecilerini ortak bir duygu ve amaç etrafında birleştirmek hedefiyle oluşturulan Avrupa Kürdistan Gazeteciler Birliği İnisiyatifi öncülüğünde yapılan ‘genişletilmiş sohbet toplantısı‘  30 Mart günü Almanya'nın Köln kentinde yapıldı.

Toplantıya Kürdistan medyası içindeki birçok televizyon kanalı, gazete ve ajans çalışanı basın emekçisiyle bağımsız gazeteciler katıldı. Kürdistan medyasının Kürt toplumunun her açıdan gelişmesine öncülük etme görevi ve sorumluluğuyla karşı karşıya kaldığının tespit edildiği toplantıda Medyanın tarihi görev ve sorumluluklarını yerine getirebilmesi için de Kürt gazetecilerinin nitelikli ve etkin  meslek örgütlerine ve kendi aralarında kalıcı işbirliği ve güçlü dayanışmaya ihtiyaç olduğu belirtildi.

 Tartışmaların ardından Avrupa'da yaşayan bütün Kürt gazetecilerine hitap edecek, onların irade ve inisiyatifleri temelinde oluşacak bir Kürdistan Gazeteciler Birliği‘nin kurulmasına karar verildi.

 Bu amaçla 18 Mayıs'ta Belçika'nın Başkenti Brüksel'de geniş katılımlı bir konferansın düzenlenmesine oy birliğiyle karar verildi. Ayrıca hem konferansın örügtlenmesi hem de birliğin hayata geçmesi amacına dönük gerekli bütün girişim ve işlemleri yapması amacıyla 5 kişilik bir komite seçildi. anf