Almanya' da haftalık yayınlanan Der SPIEGEL dergisinin 27/ 1 Temmız 2013. sayısından  


"Reaktionen in der türkischen Presse"



başlığı altında yapılan haberde, aralarında haber sitemiz Avrupa Postası'nın da olduğu Habertürk, Sabah, Star ve Rota Haber isimli günlük gazetelerden kısa yorumlara yer verilmiş.




Türk Basınından Tepkiler (reaksiyon)


Hükümete yakınlığıyla tanınan “Habertürk” günlük gazetesinin yazarı Serdar Turgut:


“İşte bu derginin, klas ve modern bir kadını elinde “Boyun Eğme” yazılı afişiyle göstermesi beni Türk olarak çok gururlandırdı…Ben kızlarımızın gerektiği hallerde ellerinde “Boyun Eğme” afişiyle sokaklara döküldüğü bir ülkede yaşamak istiyorum… Bizim Der SPIEGEL Dergisine teşekkür borcumuz var. Böyle genç bir kadını elinde “Boyun Eğme” yazılı afişle göstermesiyle, Türkiye’nin diğer yüzünü dünyaya tanıtmış oldu.”

 

Hükümete yakın “Sabah” Gazetesi:


“NSU’nun sekiz Türk kurbanı, Solingen ve Mölln’deki yangınlı saldırılar Der SPIEGEL için bir tek Türkçe başlık değerinde değildi. Ama Gezi Parkı olayları muhtemelen bu değerde.”



Liberal haber sitesi “Avrupa Postası”:


“Daha Der SPIEGEL başlığının içeriğinin detayları dahi bilinmeden, yandaş Medya ve AKP destekçisi olan çevreler heyecanlanarak dergiyi eleştirmeye koyulmuşlar. Bu da öyle gösteriyor ki; bu onları çok rahatsız etmiş.”


Gazeteci Reha Muhtar’ın hükümete yakınlığıyla tanınan Habertürk televizyon kanalıyla yaptığı bir röportajdan:


“Der SPIEGEL kriminal siyasi bir ağ içinde ortak tavır alarak, Türkiye’nin Kürt sorununu çözmesini engellemek istiyor. Der SPIEGEL aracılığıyla Almanya’nın bayan Başbakanı ve Avrupa Birliği bizim AB üyeliğine kesinlikle alınmayacağımızı söylemek istiyorlar. Bizi tecrit  edebileceklerini ve dıştalayabileceklerini göstermek istiyorlar”.


Bulvar gazetesi “Star” şu başlığı atıyor ”Der SPIEGEL müslümanları sevmiyor”:


“Gezi Parkı yürüyüşçülerine “devam edin” sinyali veren Der SPIEGEL … geçmişindeki başlık konularında Türkiye’ye ve islam dünyasına devamlı kendisinin nerede olduğunu gösterdi. Güncel başlığıyla da, kendi islam fobisi tavrını Almanya’da yaşayan Türklere ve müslümanlara tekrar gösterdi.


Muhafazakar haber sitesi Rota Haber:


“Alman medyaları başlangıçta Gezi Parkı protestoları hakkındaki haberlerde provokatör öncülügü ABD kanalı CNN’e kaptırmışlardı. Şimdi Der SPIEGEL ilk sefer yayınladığı türkçe başlıkla bu arayı kapatmaya çalışıyor.“