Önceki gün DİSK Basın İş Yönetim Kurulu adına yapılan açıklamada "Artı yönetimini işçi düşmanı, sendika düşmanı bu tutumdan vazgeçmeye çağırıyoruz." denilmişti.

Açıklama şu ifadelerle sonlandırılmıştı: "Artı Tv’de program yapan, Artı Gerçek’te yazı yazan tüm gazeteci, yazar ve aydınları, okurları, izleyicileri ve tüm kamuoyunu bu kitlesel emek kıyımına karşı dayanışmaya çağırıyoruz."

Artı TV ve Artı Gerçek çalışanları Twitter'dan seslerini duyurmaya ve hak mücadelelerini sürdürmeye çalışırken, kurum da sessizliğini bozdu. 

Bugün yazılı bir açıklama yapan Artı TV ve Artı Gerçek, uzlaşmak istediklerini ifade etti.

İşte konuya yönelik ARTI TV ve Artı Gerçek'ten yapılan o açıklama:

Yapıcı bir diyaloğun, çözümün anahtarı olduğu inancıyla tüm çalışanlarımızı, okurlarımızı ve izleyicilerimizi, bu zor dönemde dayanışma içinde birlikte mücadeleye çağırıyoruz.

Türkiye basın tarihinin en zor dönemlerinden birini yaşıyoruz. Medyanın neredeyse tamamı iktidar kontrolünde.

Bu ortamda ARTI TV/ARTI GERÇEK, kamu yararına çalışan, kâr amacı gütmeyen bir vakfın sahipliğinde kuruldu. Barışı, demokrasiyi, emeği, ezilenleri, ötekileştirilenleri, halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkını savunmak için yola koyulduk.

ARTI çatısı altında bir araya gelmiş bir avuç fedakâr emekçi ile birlikte, yokluklarla ve baskılarla mücadele ederek, önemli yol kat ettiğimize inanıyoruz.

Neredeyse tüm medya sendikasızlaştırılmışken DİSK Basın-İş’le protokol imzalayan tek medya organıyız.

Sendika ile el ele, baskılara karşı mücadele vereceğimize, karşı saflarda birbirimizle uğraşıyor olmanın hüznünü yaşıyoruz.

Hatasız olduğumuzu savunmuyoruz; elbette hatalarımız olmuştur. Ancak hiçbir arkadaşımızla haksız ve hukuksuz şekilde yollarımızı ayırmadığımızın bilinmesini istiyoruz.

Mazimizi bilenler, bize yönelik ağır suçlamaları asla hak etmediğimizi de bilir. Yine de şu anda bu haksız suçlamalara cevap yetiştirmek yerine, halen geçerli saydığımız protokol çerçevesinde sendikamızla mutabakat sağlamak, yönetimi eleştiren ve yaşanan süreçten rahatsızlık duyan arkadaşlarımızı bir kez daha dinlemek, temel noktalarda uzlaşıp iş yeri barışını yeniden sağlayarak ortak mücadelemize devam etmek amacındayız.

Sınırlı imkânlarla, çok güç koşullarda bağımsız yayıncılık yapmaya çalışan, pandemi nedeniyle daralan kaynaklarına rağmen çalışanların ücretlerini aksatmadan ödeyen ARTI TV/ARTI GERÇEK, meslek ilkelerine uyan, çalışma barışına özen gösteren çalışanlarıyla yoluna devam etme kararlılığındadır.

Yapıcı bir diyaloğun, çözümün anahtarı olduğu inancıyla tüm çalışanlarımızı, okurlarımızı ve izleyicilerimizi, bu zor dönemde dayanışma içinde birlikte mücadeleye çağırıyoruz.

Şama: "Erdoğan, mitinge katılanlara amigoluk yaptı" Şama: "Erdoğan, mitinge katılanlara amigoluk yaptı"

ARTI TV/ARTI GERÇEK İCRA KURULU