Başta Antalya Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, Hürriyet Gazetesinden Salim Uzun,Sabah Gazetesinden İbrahim Okumamış olmak üzere TRT Antalya ve yerel gazetelerin sahip ve yöneticileri olmak üzere 17 kişilik grup Havaalanında Nürnberg Gazeteciler Başkanı Joachim Hauck ve Yönetim kurulu üyesi Volkan Altınordu tarafından karşılandı.

Antalyalı gazeteciler ilk ziyaretlerini Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Ulrich Maly’e yaptılar.Maly misafirlerini sıcak bir ortamda kabul ederken,eski dostu Mevlüt Yeni ile hasret giderdi.Karşılıklı konuşmaların ardından Mevlüt Yeni ,Maly’e gazeteciler Cemiyetinin şildini ve özel yapım şarap takdim etti.

Mevlüt Yeni
, her yıl karşılıklı ziyaretlerde bulunduklarını ve her seferinde değişik kişilerin geldiğini vurgulayarak, Antalya’da sokaktaki herkesin Nürnberg’in kardeş şehir olduğunu bildiğini söyledi. Maly’de kardeş şehirler içinde en çok Antalya ile sıcak ilişki içinde olduklarını kaydetti

Antalyalı gazeteciler daha sonra Nürnberg Müsiad ( Müstakil Sanayi ve iş adamları Derneği) ni ziyaret ettiler. Nürnberg Türk Hava yolları müdürü Osman Nuri Hasırcı’ nın da hazır bulunduğu dernek binasındaki toplantıda ,Başkan İsmail Satır ,gazetecileri ağırlamaktan duyduğun memnuniyeti getirerek, konuklarına ikramda bulundu.

Mevlüt Yeni ve Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam , Gazeteciler Cemiyeti şiltini Satır’a takdim ettiler. Nürnberg’de görev yapan Türk gazeteciler ininde hazır bulunduğu toplantı samimi bir ortamda geç saatlere kadar sürdü. Konuk Antalyalı gazeteciler, bir günlüğünü Münih’e geçerek, burada Bavyera Hükümeti ilgilileri ile bir araya geldiler