Bild am Sonntag gazetesi birinci sayfadan verdiği haberde “Ankara’da terör saldırısı” başlığını kullandı. Yüze yakın ölü ve 400 dolayında yaralı olduğuna vurgu yapan gazete, olaya iç sayfalarında tam iki sayfa ayırdı.

TERÖR, BARIŞ İÇİN GÖSTERİ YAPTIKLARI SIRADA GELDİ

Bild am Sonntag iç sayfada ise, “Terör, barış için gösteri yaptıkları sırada geldi” manşetini attı. “Türkiye’nin başkenti Ankara’da bu güne kadar meydana gelen en ağır terör saldırısında en az 97 kişi hayatını kaybetti. Polis hayatta kalan öfkeli kalabalığı biber gazı sıkarak dağıttı” ifadelerini ön plana çıkardı.

BARIŞ GÖSTERİSİ FELAKETE ÇEVRİLDİ

“El ele tutuşmuş, dans ediyor ve yasaklı olan PKK ile devlet arasındaki kanlı anlaşmazlığa karşı şarkılar söylüyorlardı. O esnada, resmi makamların tahminine göre, iki canlı bomba aralarına karışarak, ölümcül bombalarını ateşledi ve barış gösterisini felakete çevirdi” diye yazdı.

“Türkiye yine bir kanlı saldırı ile sarsıldı” diyen gazete, HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ın ,”Barış isteyen insanlar öldürülüyor” sözlerine yer verdi.

ERDOĞAN: İĞRENÇ SALDIRI BİRLİĞİMİZİ HEDEF ALIYOR

Görgü tanıklarının ifadeleri ile olay anını okuyucularına duyuran Bild am Sonntag, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın saldırıyı “iğrenç saldırı” olarak nitelendirdiğini ve Türkiye’nin birlik ve huzurunu hedeflediğini söylediğine vurgu yaptı.

Olayı şu ana kadar kimsenin üstlenmediğine dikkat çeken gazete, Almanya Başbakanı Angela Merkel’in Alman halkı adına taziyelerini sunduğunu duyurdu.

Saldırının ardından kurtulan kızgın kalabalığı polisin biber gazı sıkarak dağıttığı kaydedilen haberde, Türk hükümetinin olaya ilişkin  panik ve kaosa neden olacak fotoğraf ve görüntülere yayın yasağı getirdiği yer aldı.

SALDIRI,  PKK VE IŞİD’E KARŞI OPERASYONLARIN YAPILDIĞI SIRADA GELDİ

Saldırının, Türkiye’nin PKK ve IŞİD’e karşı operasyonlar yürüttüğü sırada meydana geldiğine dikkat çeken gazete, PKK’nın Cumartesi günü, güvenlik güçleri tarafından saldırı olmaması durumunda, çatışmasızlık kararı aldığını duyurdu.

Haberde, İçişleri Bakanı Selami Altınok’un güvenlik zaafı olmadığını söylediği ve istifa etmeyeceğini söylediğini de okuyucularıyla paylaştı.