Gazeteci Fatih Altaylı, yurtdışına kaçan iş insanı Sezgin Baran Korkmaz'ın kendisini aradığını belirterek, Habertürk TV spikeri Veyis Ateş hakkında utanç verici suçlamalarda bulunduğunu söyledi.

Cumhuriyet gazetesi yazarı Ali Sirmen yaşamını yitirdi Cumhuriyet gazetesi yazarı Ali Sirmen yaşamını yitirdi

Fatih Altaylı'nın Veyis Ateş ile ilgili yazısında kritik bir detay dikkat çekti. Altaylı, Sezgin Baran Korkmaz'ın, Veyis Ateş ile ilgili iddialarının ispatı olan bir ses kaydından bahsederek bunu daha önce "Ablası" gibi sevdiği bir gazeteciye dinlettiğini söyledi. Sosyal medyada bu 'ablanın' Sevilay Yılman olduğu iddia edildi. Kaynak olarak da Yılman'ın yazıları gösterildi. 

 Altaylı, Korkmaz'la konuşmasını, ''Veyis Ateş isimli gazeteci beni 7 Ocak günü aradı' diye başladı. Gerisi utanç vericiydi. Tehdit, şantaj iddiaları.10 milyon euroluk talepler, bir ekip adına aracılıklar. Kriminal nitelikte suçlamalar. Akıl alır gibi değildi" ifadeleriyle aktardı.

Habertürk'te dün yayınlanan "Veyis Ateş'le ilgili vahim iddialar" başlıklı yazısında Korkmaz ile yaptığı görüşmeyi aktaran Altaylı, "Bu satırları yazmaktan, hiçbir yerinde olmak istemediğim bu işe müdahil olmaktan, hayatımda tanışmadığım birinin iddialarını muhataplarına sormaktan bile utanıyorum" diye yazdı.

Altaylı'nın "Veyis Ateş'le ilgili vahim iddialar" başlıklı yazısı şöyle:

"Dün öğle saatlerinde Dalaman civarında otomobildeyim. Telefon çaldı. Tanımadığım bir numara. Uluslararası arama. Bir Avusturya numarası. Tanımadığım numaraları açmayı pek sevmiyorum ama Avusturya kodunu görünce yeğenim orada okuduğu için “Belki o arıyordur” diyerek açtım.

Bir erkek sesi.

“Fatih Bey iyi günler dilerim. Ben Sezgin Baran Korkmaz, numaranızı bir gazeteciden aldım” dedi.

“Fatih Bey bugünkü yazınızı okudum ve çağrınıza yanıt olarak arıyorum” dedi.

“Size kirli bir gazeteciyi anlatacağım. Çünkü ben hayatımda böyle utanç verici, böyle rezil bir tehdit görmedim” dedi.

“Veyis Ateş isimli gazeteci beni 7 Ocak günü aradı” diye başladı.

Gerisi utanç vericiydi.

Tehdit, şantaj iddiaları. 10 milyon euroluk talepler, bir ekip adına aracılıklar.

Kriminal nitelikte suçlamalar.

Akıl alır gibi değildi.

Bu suçlamalar ile bir gazetecinin adının yan yana gelmesi bile aklımın hafsalamın almayacağı bir durumdu.

Dahası Baran Korkmaz elinde tüm bu iddialarını kanıtlayabilecek bir bant kaydı olduğunu ve bunu ablası gibi sevdiği bir gazeteciye daha önce dinlettiğini de iddia ediyordu.

Korkmaz'a tanıdığı onca gazeteci varken bunu niye hiç tanışıklığı olmayan benimle paylaştığını sordum.

İstediği kişiye bunu yazdırabileceğini ama benim çağrıma yanıt verdiğini söyledi.

İlginç bir yanıttı.

Sezgin Baran Korkmaz'ın Veyis Ateş'le ilgili iddialarını Habertürk yönetimi ile de paylaştım.

Kendisinden son bir kez bu iddialara yanıt vermesini isteyeceklerdir muhtemelen.

Veyis Ateş'in de bu iddialara verecek bir yanıtı var mı bilemem!

Keşke ilk gün çıkıp, "Bunlar külliyen yalandır" diyebilseydi. Keşke hem kendisinin hem de kendisine güvenenlerin onurunu koruyabilseydi.

Bu satırları yazmaktan, hiçbir yerinde olmak istemediğim bu işe müdahil olmaktan, hayatımda tanışmadığım birinin iddialarını muhataplarına sormaktan bile utanıyorum.

Keşke başkalarında da bu duygu olabilseydi!"

KİM BU ABLA?

Sosyal medyada bu 'ablanın' Sevilay Yılman olduğu iddia edildi. Çok sayıda sosyal medya kullanıcısı Yılman'ın 11 Haziran'da Habertürk'ün internet sitesinde yayınlanan yazısını paylaştı.

Yılman o yazısında özetle, Sezgin Baran Korkmaz'ın kendisine, "abla" dediğini söylüyordu.

Yılman, "Pandora" başlığını kullandığı yazısına gelen eleştirilere "Niye otellerde kalanların, çantayla para taşıyanların mal varlığı gündemde değilken Sevilay Hanım gündemde anlamadım" tweetini alıntılayarak yanıt vermişti.