Süheyla Kaplan


Rainer Hermann adlı Alman gazetecinin yorumunda,
 Almanya Cumhurbaşkanı Gauck Almanya Cumhurbaşkanı Gauck’un Türkiye’de demokrasi noksanlığı yönündeki eleştirilerinin 1 Mayıs’ta Taksim meydanının göstericilere kapatılması anlayışı ile daha da pekiştiği dile getirildi.

 

Gazeteci yorumunda, 1 Mayıs mitinginin yapılması düşünülen Taksim meydanının Erdoğan’ın direktifi ile kapatılmasının eleştirirken, 17 Aralık operasyonunu aydınlatılması gerekirken,    ‘Erdoğan yanlısı’ medyanın Almanya Cumhurbaşkanı Gauck’un Türkiye’yi eleştiren açıklamalarını ön plana çıkardığını yazdı.

 

  ALMANYA MİTİNGİ ÖNCESİ ERDOĞAN KENDİSİNİ REKLAME EDİYOR

 

Haberde, Erdoğan medyasının Almanya Cumhurbaşkanını Almanya’nın imamı olarak adlandırdığı ve bu şekilde hitabın ‘’Sultan Erdoğan’ın hoşuna gittiği belirtilen  yorumda, Başbakan Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde Almanya’ya geleceği ve kendisini bu şekilde reklame ettiği belirtildi.


 
ERDOĞAN,  GAUCK’DAN ÜLKESİNİ  NASIL YÖNETTİĞİNDEN DERS ALMALI 

 

Alman gazeteci ayrıca, Erdoğan’ın Almanya’da seçim kampanyasını  yürütmek istediğini ancak bunu yaparken de Almanya Cumhurbaşkanı Gauck’tan ülkesinin nasıl yönetilmesi konusunda ders alması gerektiğini söyledi.