Özlem Topçu imzalı, Diyarbakır mahreçli haberde geçtiğimiz Pazar günü yapılan milletvekili seçimleri değerlendirildi.


Gazetenin baskısında yer alan haberde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın rakiplerinin sevinmesine pek alışık olmadığı belirtildi. Haberde şu ifadelere yer verildi:
“HDP artık sade Kürtlerin değil, ülkede yaşayan tüm azınlıkların, eşcinsellerin, herkesin eşit haklar beklediği bir parti. HDP Başkanı Selahattin Demirtaş da seçmene bunun için söz vermişti. Giderek artan otorite tutumuna seçmen her şeyin bir sınırı olduğunu sandıkta gösterdi. Seçim’de çıkan sonuç her bölge için önem taşıyor. Özellikle Türkiye’nin komşu ülkelerinde. Komşu ülkelerin idare sistemleri diktatör, otokratların elinde. Herkes Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ülkeyi nasıl yöneteceğini merak ediyor.”

Haberde ayrıca bundan sonraki süreç de konu edilerek : “Demokrasi, eşitlik, hürriyet için seçimlerden zaferle çıkan HDP’nin şimdi kendini ispatlaması gerekiyor. Koalisyon kombinasyonları adeta akrobasi havasında başladı. Kim, kimle koalisyon yapar çalışmaları sürüyor. Hükümetin kurulması için 45 gün var. Koalisyon sağlanmazsa 6 ay sonra yine seçim olacak. Tabii bu riskli. Seçimler yeni tartışmalara yol açıyor. Türkiye ise sessizlik ve huzur arıyor. Gezi olaylarından sonra Türkiye ikiye bölündü ve halen sakinleşmedi. Aranan sessizlik Pazar günü seçimlerde yaşandı. Halk nefes alabildi. Milletvekili seçimleri Türkiye demokrasisi için büyük bir tecrübe oldu.” denildi.