Nagehan Alçı, CHP’nin ti’ye alındığı AKP'nin ‘Yalan Üretme Merkezi’ adlı videosunu çok beğendiğini yazdı.

Yazıda Alçı'nın ismini yazmadığı AKP'li bir yöneticinin 1 ay önce söylediği sözleri ise dikkat çekti. AKP'li isim, "Vallahi hiçbir etkimiz kalmadı. Gazetelerimiz 1 hafta çıkmasa halk bu gazetelerin yayınlanmadığını fark etmez." ifadelerini kullandı. 

Alçı şunları yazdı:

Uzun zamandır ilk kez AK Parti içinde bir yaratıcılık çabası ve hiciv kaygısı güttüğü için ben CHP’nin ti’ye alındığı ‘Yalan Üretme Merkezi’ videosunu çok beğendim.

Partiye yöneltilen tenkitlere alışılmış reflekslerin dışında farklı bir tepki verilmiş bu sefer. AK Parti Tanıtım ve Medya Başkanlığını tebrik ederim.

Açık konuşmak gerekirse epey zamandır zeka kırıntısı barındıran tek bir çıkış yapamıyordu AK Parti. Bu animasyon filmi o anlamda üzerine ölü toprağı serpilmiş parti kadrolarını canlandıracak mı, göreceğiz.

Trauer um Mehmet Canbolat: Brückenbauer zwischen den Kulturen Trauer um Mehmet Canbolat: Brückenbauer zwischen den Kulturen

AK Parti’nin çok önemli yönetici aktörlerinden biri bana bundan 1 ay önce aynen şöyle demişti:

“Vallahi hiçbir etkimiz kalmadı. Gazetelerimiz 1 hafta çıkmasa halk bu gazetelerin yayınlanmadığını fark etmez. Şu tartışma programlarına onlarca arkadaşımızı ekranda parlasınlar diye gönderiyoruz. Onların önünü açıyoruz. Bu kadar çok sayıda yayına çıkmalarına imkan vermemize rağmen bir tanesi bile tesirli ve ünlü bir yorumcu olamadı. Milletin çok büyük çoğunluğu hele gençler hiçbirini tanımıyor. Sayın Cumhurbaşkanımız da bu vaziyetin farkında. Yeni bir lisana ihtiyaç var. Bunu araştırıyoruz.”

Bu kadar net özeleştiri üzerine ben de şaşırmıştım açıkçası. Demek ki AK Parti’nin yaşanan krizi görüp yeni bir dil aramasının neticesi bu video olacakmış.

AK Parti medyası yankı yaratabilme ve izlenme oranı konusunda bu durumdayken söz konusu animasyon Youtube’da şu an trend videolarda. Gençlik bunu konuşuyor. Önemli bir başarı bu.

Asık yüzlerden, sürekli birbirine saldıran siyasi dilden ve gerginlikten bıktı usandı millet.

İçeriğine katılırsınız katılmazsınız, ama kabul edin fikir iyi. Bu arada Kemal Kılıçdaroğlu olduğundan kilolu resmedilmiş, Faik Öztrak tiplemesi ise Faik Bey’e müthiş benzemiş.

AK Parti 1 Nisan’da farklı videolar yayınlamaya başladı, 23 Nisan’da ikinciyi yaptılar ama onlar didaktik olmaktan çıkamamıştı. Bu ise tersine vuruyor.

128 milyar nerede afişlerini toplatmak gibi çok yanlış bir stratejiden sonra geç de olsa akıllıca.