Arslan, Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan, Yasemin Çongar ve kurucu ekipten Neşe Düzel’in istifaları hakkında konuştu. “İletişim kazası oldu” diyen Arslan, istifa kararını SMS ile ileten "Ahmet Altan’a SMS atmak yerine arasaydım, muhakkak Taraf’ta kalırdı” dedi.

Taraf gazetesinin sahibi Başar Arslan, SkyTürk360’ta Murat Sabuncu ve T24 Genel Yayın Yönetmeni Doğan Akın’ın sorularını yanıtladı. İstifa sürecinde “İletişim kazası oldu” diyen Arslan, konuya ilişkin şöyle konuştu:

Ahmet Altan’ı SMS atmak yerine arasaydım, muhakkak Taraf’ta kalırdı. Yönetimin Altan ile devam etmesini isterdim. Taraf, Ahmet Altan’ın gazetesidir, istediği zaman yine gelir.” 

Yeni genel yayın yönetmeni olarak gazete içinden birini tercih edeceğini söyleyen Başar Arslan, "Taraf misyonunu tamamladı" yorumu için de "Taraf'ı beş senedir Ahmet Altan yönetti. Gazeteyi çıkaracak ekip de Altan'ın yetiştirdiği ekiptir, bir çizgi kayması olacağını düşünmüyorum. Gazete çıkmaya devam edecek, böyle düşünenler de Taraf'ın çizgisini görecek" dedi.

Arslan, "Şimdiye kadar Taraf'ın attığı hiçbir manşetten rahatsızlık duymadığını" da dile getirdi. 

Taraf gazetesinin Gülen cemaati tarafından finanse edilmediğini belirten Başar Arslan, bu iddiaları “kara propaganda” olarak nitelendirdi.

Arslan, ders kitaplarının ihalesini aldıklarına ilişkin iddia için de “Devletle hiçbir işim yok; ders kitapları ihalesi aldığımız doğru değil” ifadesini kullandı. (t24)