Uluslararası Para Fonu tarafından yapılan bir tahmine göre fosil yakıt şirketleri küresel düzeyde yılda 5,3 trilton sübvansiyon alıyor. Bu da dakikada 10 milyon dolara denk düşüyor.

Gazete, 2015 için tahmini 5,3 trilyon dolarlık sübvansiyonun, tüm hükümetlerin toplam sağlık harcamalarından daha büyük olduğunu belirtiyor. Gazete IMF'nin bu bulguyu "şok edici" olarak nitelediğini belirtiyor. IMF bu "son derece sağlam" tahminin fosil yakıtların gerçek maliyeti olduğunu söylüyor.

Guardian bu meblağın büyük ölçüde kirleticilerin kömür, petrol ve gaz yakmanın hükümetlere empoze ettiği maliyeti ödememesinden kaynaklandığını yazıyor. Gazeteye göre, bunlar arasında, seller, kuraklık ve iklim değişikliği tarafından tahrik edilen fırtınalar ve tüm dünyada hava kirliliği gibi unsurlar da var.

Müslümana domuz yediren polis

Times bir Alman polisin iki müslümana eziyetleri nedeniyle görevinden askıya alındığını bildiriyor. İddialara göre bu polis bir Afgan mülteciyi dövüp, boğazını sıkmış, bir Farslıyı da yerden çürümüş domuz eti yemeye zorlamış. Daha sonra da bunları övünerek dijital ortamda başka polislerle paylaşmış. Times üst düzey bir polis yetkilisinin bunların bir polisin işleyebileceği en ağır suçlar arasında olduğunu söylediğini aktarıyor. Gazete, Almanya'ya bu yıl 450 bin iltica başvurusu olduğunu, bu ortamda ülkede mülteci düşmanlığının arttığını belirtiyor.

Cellat aranıyor!

Daily Telegraph Suudi Arabistan'da sekiz cellat için iş ilanı verildiğini bildiriyor. Gazete, iş ilanında cellatlık için hiçbir özel nitelik istenmediğini ama yeni cellatların idamdan daha hafif cezalar için de uzuv kesmeden sorumlu olacağının belirtildiğini kaydediyor. Gazeteye göre Suudi krallığında ölüm cezaları sayısında keskin bir artış var.

İnsan hakları grupları, Suudi Arabistan'ın dünyanın en çok idam infaz eden beş ülkeden biri olduğunu söylüyor. Uluslararası Af Örgütü rakamlarına göre, Suudi Arabistan 2014'te Çin ve Iran'dan sonra üçüncü sırada. Arkasında ise Irak ve ABD var. Resmi Suudi Basın Ajansı'na göre, Pazar günü başı kesilen bir adam bu yıl idam edilen 85. kişi oldu İnsan Hakları İzleme Örgütü'ne göre 2014'te bu rakam 88 oldu. Uluslarası Af Örgütü de geçen yıl en az 90 idamın infaz edildiğini söylüyor.

Daily Telegraph'a göre, bunların çoğu cinayet suçundan idam edildi. İnsan Hakları İzleme Örgütü 38 kişinin de uyuşturucu suçları işledikleri için idam edildiğini söylüyor. İdam edilenlerin yaklaşık yarısı Suudi, diğerleri de Pakistan, Yemen, Suriye, Ürdün, Hindistan, Endonezya, Birmanya, Çad, Eritre, Filipinler ve Sudan'dan.

Ölen Rus işadamı zehirlendi mi?

Independent, Surrey'deki evi dışında ölü bulunan bir Rus işadamının suikastçılar tarafından zehirlenmiş olabileceğine ilişkin kanıt ortaya çıktığını yazıyor. Polis Rus milyonerin ölümünün şüpheli olmadığında ısrarlı. Alexander Perepilichnyy Kasım 2012'de Weybridge'deki evi dışında ölmüştü. O sırada 230 milyon dolarlık bir sahtekarlık soruşturmasında tanıklık etmek üzereydi. Gazeteye göre, ölen işadamı Rus vergi yetkililerinin organize suç şebekeleri ile suç ortaklığı yaptığını anlatacaktı. Independent'a göre işadamına bir mafyanın ölüm listesinde olduğu söylenmişti.