Fulya Omaç / Yunanistan


 31 Aralık günü Bodrum’dan kalkan Asım Kaptan ve Kartepe gemileriyle Kos / İstanköy adasına geçen Türkler çeşitli mekanlarda ve otellerde düzenlene yılbaşı gala yemeklerine katıldılar. Bütün yaz boyunca Türklere hizmet veren

Eleni ve Teo Perenti ailesinin işlettiği şehir merkezi sahilindeki Kalymnos Restaurant ise Türklere özel menü hazırladı. Mekanı tamamen dolduran misafirler Grup Rebetes’in seslendirdiği Türkçe ve Yunanca parçalarla gecenin geç saatlerine kadar eğlendiler.


Programlarına ‘Benim Güzel Manolyam’ ile başlayan Grup Rebetis, daha sonra ‘Çiftetelli, Telli Turnam, Ah Ali’m, Bir Dalda İki Kiraz, Esmerim Güzelim ve Ya Mustafa Mustafa’ adlı parçaları seslendirdi. Hep bir ağızdan seslendirilen Çökertme ve Leylim Ley parçalarıyla gecede eğlence zirveye çıktı. İstanköy Müslüman Kültürel Dayanışma ve Kardeşlik Derneği Başkanı Mazlum Payzanoğlu da ailesiyle mekanda eğlenenler arasındaydı.   

 

PERENTİ: LEZZETLERİMİZİ TÜRK DAMAK ZEVKİNE GÖRE HAZIRLADIK

Yeni yılın ilk dakikalarında pastanın kesilip şampanyaların patlatıldığı mekanda Türkleri ağırlamaktan çok mutlu olduğunu belirten Eleni Perenti, “Yaz boyunca balık ve deniz ürünleriyle ağırladığımız Türk misafirlerimize ana menü olarak hindi dolma sunduk.



Tüm mezelerimiz de Türk damak zevki gözetilerek hazırlandı. Türk dostlarımızla buzuki eşliğinde keyifli saatler geçirdik. Bu yılbaşı programlarını artık gelenekselleştirmek istiyoruz. Önümüzdeki yıllarda daha zengin içerikli programlar düzenleyeceğiz” dedi.