Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) tarafından düzenlenen '51'inci Uluslarası Bursa Festivali', dünyaca ünlü sanatçıları ağırlayarak barış ve dostluk mesajları vermeye devam ediyor. Festival kapsamında bu akşam Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda konser verecek olan Yasmin Levy, Holiday Inn Otel’de düzenlenen basın toplantısında samimi açıklamalarda bulundu.

Levy, Türkiye’yi çok sevdiğini ve her sıkıldığında buraya gelmek istediğini anlattı. Levy, "Ne zaman kendimi kötü hissetsem eşime 'Türkiye’ye gitmeliyiz' diyorum. Türk insanı çok özel. Bu gerçek düşüncem, samimiyetle söylüyorum. Türkiye’de insanlar sizi sevdiğinde gerçekten seviyor. Buranın başka bir havası var" dedi.

'MÜZİSYENLER MÜZİĞİYLE İLETİŞİM KURAR'

Levy, festival dolayısıyla dünyaya barış mesajı da verdi. Levy, "Ben politikacı değilim, müzisyenim. Gençken müziğin barış getireceğine inanıyordum. Ancak büyüdükçe böyle olmadığını öğrendim. Müzik barış getirmez. İnsanlar yaşamak için toprakla uğraşırlar, çalışırlar, yemek yerler... Bizim, müzisyenlerin ise iletişim kurabileceğimiz yegane yollardan biri müzik. Müziğimle Müslümanları, Hristiyanları farklı dinlerden insanları buluşturuyorum. İsrailli’yiz diye birçok ülke İsrailli sanatçıları boykot ediyor. Dünyada, bu ortamlarda, müzisyenlerin akıl sağlığı en yerinde insanlar olduğunu düşünüyorum. Eğer sanat ve sanatçılar boykot edilirse, geride sadece politik durumlar ve savaş kalır. Ben bu durumda insanlara müziğimle ulaşmak istiyorum. Müziğimle burada olduğum için gurur duyuyorum" diye konuştu.

'BURSA’YI ASLA UNUTAMAM'

Yasmin Levy, Bursa’da konser verecek olmanın heyecanını yaşadığını da belirtti. Yasmin Levy, "Bursa’da daha önce verdiğim konser yarım kalmıştı ama ben dışarıya çıktığımda insanların şarkılarımı söyleyerek karşılamaları beni çok mutlu etmişti. Çok duygulanmıştım. Bu akşamki konserle o gece verdiğim konser sözümü de tutmuş olacağım. Konsere gittiğimiz birçok şehri zaman zaman unutuyorum. Ama Bursa’yı asla unutamam. Bursa’da insanların müzik konusunda bilgileri olduğunu düşünüyorum. Müziğe saygı duyduklarının farkındayım" dedi.

'GELENEKSEL SESLERİ SEVİYORUM'

Yasmin Levy, Türk sanatçıları çok beğendiğini ifade etti. Levy, "Türkiye en iyi seslerin olduğu ülkelerden biri. Yürüyüş yaparken Türk müziği dinliyorum. Orhan Gencebay, İbrahim Tatlıses, Sezen Aksu, Emre Aydın, Funda Arar ve tabii ki Zeki Müren’i çok beğeniyorum. Ben geleneksel sesleri seviyorum" diye konuştu.

Ekim ayında 5'inci albümünü hayranlarıyla buluşturacağını söyleyen Levy, yeni albümünün heyecanını yaşadığını anlattı. Albümünde bir rüyasını gerçekleştirdiğini ve İstanbul’da bir orkestrayla birlikte bir çalışma yaptıklarını ifade ederek, hayranlarından albüm için 3 ay daha beklemelerini istedi. Levy, bu akşam 21.15’te Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda sevenleriyle bir araya gelecek.