Uluslararası Beyaz Et Festivali'nin son gününde ünlü sanatçılar Betül Demir ve Volkan Konak sahne aldı. Dün akşam, Hükümet Meydanı'nı dolduran yaklaşık 7 bin kişi, Betül Demir ve Volkan Konak'ın şarkılarıyla doyasıya eğlendi.

Gecede ilk sahneye çıkan Betül Demir, hareketli parçalarıyla hayranlarını coşturdu. Sahneden seyircilerin arasına inerek şarkılarını birlikte söyleyen Betül Demir, derin göğüs dekolteli kıyafeti nedeniyle zor anlar yaşadı. Hayranlarının sevgi gösterilerinde bulunduğu Betül Demir'in sürekli kıyafetini kapatmaya çalışması dikkat çekti.

Betül Demir'in ardından binlerce hayranının tezahüratları eşliğinde sahneye çıkan Volkan Konak, seslendirdiği hareketli parçalarla alanı dolduranları coştururken, duygusal parçaları ile de hüzünlendirdi. Volkan Konak'ın ilk parçasını söylemesinin ardından hediyeler vermek üzere sahneye çıkan Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, mikrofonu eline alarak, "Ben seni sevdiğimi dünyalara bildirdim" parçasını söyledi. Davarcıoğlu, parçayı söyledikten sonra Volkan Konak'a sepet içerisinde köy yumurtası hediye etti. Volkan Konak'ın duygusal parçalarını söylediği sırada konser alanını dolduranlar çakmaklarını yakarak şarkılara eşlik etti. Yaklaşık iki saat sahnede kalan Volkan Konak unutulmaz bir gece yaşattı.

Kuliste gazetecilerin sorularını yanıtlayan Volkan Konak, çok yoğun konserlerde sahnede iki kilo verdiğini hissettiğini belirterek, "Formula pilotu 3-4 kilo veriyor, bende iki kilo verdiğimi hissediyorum. Konsantrasyon çok önemli. Buraya insanlar yakınlarını bırakıp gelmişler onları mutlu etmek zorundayız. O insanları ben buradan mutlu etmeden gönderemem. O insanların vebali benim omuzlarımda. Konsere gelen binlerce insanı omuzlarımda taşıyorum. Bu insanları omuzlarımda taşımak ne demek. Ben basınla bir yere gelmedim. Basını inkar etmiyorum. Benim metodum 20 yıl vererek bir yere gelmek. Basın beni son beş yılda fark etti. Bu da benim eksikliğim. Demek ki ben ulaşamamışım. O benim eksikliğim olsun. Albüm satışları birinci sıraya çıktı. Konser yapan konumuna gelince basın beni keşfetti" dedi.

BİLETLİ KONSER İDDİALI İŞTİR

Türkiye'de biletli konser yapan tek sanatçı olduğunu vurgulayan Volkan Konak, şöyle konuştu:

"Biletli konseri en çok yapan sanatçı olduk. Festival işi zordur ama biletli konser daha zordur, iddialı iştir. Biz bu yıl biletli turne işi yapan tek sanatçıyım. Türkiye'de bunu yapan tek kişiyim. Bunlardan sonra fark edildi bazı şeyler. Ben bu günlerin geleceğini biliyordum. Hep sustum, niye sustum, efendiliğimden. Biletli konserler çok önemli bir iddiadır. Er meydanıdır orası. İş menekşe parasına kıymaya geliyor. Burada adam kabak çekirdeği yiyerek seni dinleyebilir. Belki senin ismini bile bilmiyor. Ama oraya gelen senin adını biliyor, seni istiyor ve paraya kıyarak geliyor. Bu çok iddialı bir iş. Benim en büyük hobim ve tatminim biletli iş yapmak. Yaşadığım sürece bundan vazgeçmeyeceğim. Çok özel duygular yaşıyoruz, özel sırlarımızı paylaşıyoruz. Ben burada biraz orta yollu müzik yapacağım. Çünkü her katmandan insan var. Ama biletli işe o kadar özel insanlar geliyor ki ben onlarla özel sırlar bile paylaşabiliyorum."

ŞÖHRETTEN VAZGEÇERİM, ÖZGÜRLÜĞÜMDEN VAZGEÇMEM

Volkan Konak şöhret olmanın umurunda olmadığını ifade ederek, "Şöhret, ünvan umurumda değil. Şöhret insanların özgürlüğünü kısıtlıyor. 24 saat aklımın ucunda ünlü olmak yoktur. Çünkü özelim gider. Özgürlüğüm giderse vahşileşirim. Ben özgürlüğümden vazgeçmem. Şöhretten vazgeçerim, özgürlüğümden vazgeçmem. Kuralları ve hayatı ben yöneteceğim. Hayat beni yönetemeyecek" diye konuştu.