Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Teşkilâtı UNESCO'nun Genel Direktörü Irina Bokova, Dışişleri Bakanı  Mevlüt Çavuşoğlu'nun daveti üzerine 5-7 Ocak 2015 tarihlerinde ikili resmî ziyaret için Türkiye’ye gelecek.

Cumhurbaşkanı ve  Başbakanı tarafından da kabul edilmesi öngörülen Genel Direktör; Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'le bir araya gelecek; ayrıca, 5-9 Ocak 2015 tarihlerinde düzenlenecek VII. Büyükelçiler Konferansı'nda bir konuşma yapacak.

Genel Direktör Bokova, ziyaret programı çerçevesinde, ayrıca, UNESCO Türkiye Millî Komisyonu Başkanı, sivil toplum temsilcileri, kültür ve eğitim projelerine destek sağlayan iş çevreleri ve UNESCO ideallerinin Türkiye ve bölgemizde kök salması yönünde çalışmalar yürüten akademik çevrelerle temaslarda bulunacak.

UNESCO Türkiye Daimi Temsilciliğinden yapılan açıklamada ”UNESCO'nun kurucu üyesi ve etkin taraf devletlerinden biri olarak, küresel düzeyde barış kültürü oluşturulmasının yanı sıra; kültürler ve inançlar arası diyalog yoluyla medeniyetler ittifakının derinleştirilmesi bağlamındaki Örgüt çalışmalarına nitelikli fikrî katkıda bulunmaktadır. Bu çerçevede, Türkiye, UNESCO’nun 70. kuruluş yıldönümü olan 2015 yılında ilk ikili resmî ziyaretini ülkemize gerçekleştiren Genel Direktör Bokova'yı ağırlamaktan memnuniyet duymaktadır” denildi.