76'ncı Uluslararası Bergama Kermesi çerçevesinde düzenlenen 'Kadın Kadına Sohbet'e katılan Bennu Yıldırımlar, kadın hayranlarıyla biraraya geldi. Bergama Kermesi'ne üç yıldır davet aldığını, ancak işlerinin yoğunluğu nedeniyle katılamadığını belirten Yıldırımlar, 10 yıl önce geldiği Bergama'da tekrar bulunmaktan çok mutlu olduğunu kaydetti.

YENİ BÖLÜMLERDE ZAMAN ATLAMASI

Bennu Yıldırımlar, konferansta hayranlarından gelen soruları da yanıtladı. Umutsuz Ev Kadınları dizisinin yeni bölümlerinin sorulması üzerine Yıldırımlar, gelecek sezon 38'inci bölümden itibaren yeniden yayında olacaklarını belirtti. Ağustos ayında çekimlere başlayacaklarını kaydeden Yıldırımlar, yeni bölümlerle ilgili bir de ipucu verdi, "Dizide iki yıllık bir zaman atlaması olacak" dedi. Daha önce rol aldığı ve 5 yıl süren Yaprak Dökümü dizisinde canlandırdığı 'Fikret' karakterinin ve Umutsuz Ev Kadınları dizisindeki Nermin karakterinin 'ev kadını' olduğunu hatırlatan Yıldırımlar, "Gerçek hayatta böyle değilim. Çalışan bir insanım. Bu rolleri seçmek benimle alakalı değil. Ama Umutsuz Ev Kadınları dizisinde bir işkadınına doğru yol alacağımı umut ediyorum. Çünkü dizinin ABD'deki versiyonunda işler böyle gelişiyor" diye konuştu.

ŞEHİR TİYATROLARININ ÖZELLEŞTİRİLMESİ

Bennu Yıldırımlar, bir dinleyicinin şehir tiyatrolarının özelleştirilmesi konusunu sorması üzerine şunları söyledi:

"98 yıllık geçmişi olan İstanbul Şehir Tiyatroları'nda 4- 5 bin kişi istihdam ediliyor. Eğer bu 4- 5 bin kişinin istihdamının yok edilmesi ile bu ülke feraha kavuşacaksa, hepimiz bırakıp gidelim. Ben isterdim ki 1923 yılında kurulan ülkemin her ilçesinde, her köyünde bir sahne olsun. Çünkü insanların hayatı rutin içinde geçiyor. Bundan kurtulmak için tiyatro şart. Özelleştirmeye karşı değilim. Ancak yapılacaksa 10- 15 yıla yayılması gerekir. Avrupa'yı örnek alıyoruz ama, Avrupa'daki gelir düzeyi ile bizdeki gelir düzeyini karşılaştırmak kimsenin aklına gelmiyor. Sürekli yurtdışı turnelerine gidiyorum. En son gittiğim Bulgaristan'ın her köyünde tiyatro olduğunu gördüm. Belki insanlar iyi giyinmiyor ama köylerindeki tiyatro sahnesinde gerek kendi tiyatrolarını gerekse başka tiyatro oyunlarını büyük bir hayacan içinde seyrediyorlar."

ÜÇ ÇOCUK AMA ÜÇÜ DE KIZ

Son dönemlerde tartışılan kürtaj konusunun da hatırlatılması üzerine Yıldırımlar, "Kadının bedeni kendisine aittir. Toplumun ahlak kuralları gereği bazı şeylerin gizli kalması lazım. İnsanlar hata yapabilir. Bu hata sonucu hamile de kalabilir. Fakat bu hatasının ömrü boyunca sonuçlarına katlanması gerekmez. O yüzden bu tür gebeliklerin sonlandırılmasından yanayım. Üç çocuğu destekliyorum. Evet her aileye üç çocuk ama üçü de kız çocuk diyorum" dedi.

Söyleşi sonunda Bergama Belediye Meclis Üyesi Necla Birinci, Bennu Yıldırımlar'a plaket ve çiçek verdi.



CŞ(AÖ/COŞ)